Romantika, smjelost i glamur - tri su riječi koje najbolje opisuju hair trendove za ovu sezonu. Frizure poput onih s modnih pista - posebno pletenicu u svim varijantama, kao ovogodišnji hit - donosi vam Sally Brooks, proslavljena londonska hair stilistica i art direktorica za kosu branda NIVEA

frizure, proljece ljeto 2010

Opuštenost i valovitost

Trendovi frizura koje donosi Sally Brooks za proljeće i ljeto 2010., i ovoga su puta, kao i do sada, inspirirani bojama, krojevima i kontrastima sa svjetskih modnih pista. Slavna hair stilistica ističe kako je upravo kosa najvažniji asesoar za proljeće i ljeto 2010. Vezana, raspuštena, nakovrčana, oblikovana u "neuredno savršenstvo"... samo su fragmenti nekih njezinih ideja.

Četiri looka iz tematskih kolekcija Girly Glamour i Surf Glam, koje vam predstavljamo, obilježava romantika, svježina i ženstvenost - dominiraju kovrče, valovitost, sjajni pramenovi, sitni raščešljani minival, opuštena, zdrava i prirodna kosa te nezaobilazne pletenice. Sally u nekim fizurama namjerno "suprotstavlja" oštrinu profinjenoj ženstvenosti i ležernosti, kao što je, na primjer, slučaj kod raščešljanog cik-cak minivala na dugoj kosi i sjajna zalizana kosa sa strane.

Pletenica je kraljica

"Pletenica je ultimativna frizura sezone, pogotovo ako je ležerno spletena nisko i sa strane (slika gore lijevo). Najljepša je na dugoj, lagano valovitoj kosi. Odlučite li se za ovu frizuru, gornji dio kose ostavite razbarušen. Ni pletenica ne bi smjela biti previše uredna.", objašnjava Sally Brooks.

U obzir dolazi i pletenica omotana oko glave (slika dolje desno), kakvu nosi ukrajinska političarka Julija Timošenko, kojoj je ta tradicionalna frizura postala zaštitni znak. Tako omotana, pletenica uokviruje lice, dajući mu romantičan i bajkovit izgled.

frizure, proljece ljeto 2010

Na nadolazećem NIVEA Cro A Porteru (od 22. do 27. ožujka u WESTGATE Shopping Cityju u Zagrebu), najpoznatiji će hrvatski modeli (među kojima i tri zaštitna lica ovogodišnjeg modnog spektakla - Adrijana Dejanović, Kristina Šalinović i Marinka Pelivan), nositi frizure koje je kreirala Sally Brooks. Uz kolekcije eminentnih domaćih dizajnera i inozemnih gostiju, dakle, moći ćete vidjeti i sve divne kreacije na kosi, koje će obilježiti proljeće i ljeto 2010.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.