Strani mikroorganizmi mogu narušiti ravnotežu našeg probavnog sustava, čija česta nuspojava mogu biti proljevi. Crijevna flora može se poremetiti na putovanju gdje smo izloženi mnogim utjecajima na koje nismo navikli te se i tada vrlo često može javiti dijareja (proljev). Zbog toga, uz ostale pripreme za putovanje, ne biste trebali zaboraviti pripremiti i svoja crijeva, a u tu svrhu stručnjaci preporučuju posebne višesojne sinbiotike

omni biotic putovanje

Mnoge destinacije ne pružaju samo lijepi krajolik, uzbudljiva iskustva i gostoljubivost, već i neugodna iznenađenja u obliku stranih patogena. Više od 50% svih putnika suočava se s putničkom dijarejom (proljevom). Tragovi ovog "suvenira s putovanja" mogu potrajati čitav život. 

Prilikom putovanja probavni sustav može se izbaciti iz ravnoteže zbog drugačije hrane ili izmijenjenog dnevnog ritma. Postaje još neugodnije ako štetni patogeni dopru do probavnog sustava prilikom konzumiranja vode, kocki leda, salate ili neoguljenog voća. Isto se može dogoditi i kod kuće ako piletina nije dobro skuhana ili tiramisu nije adekvatno skladišten.

omni biotic putovanje

Dok su najčešći patogeni koji su uzročnici dijareje, uglavnom ETEC sojevi, neugodni, ali samoograničavajući (mikroorganizmi se izluče sa stolicom), zaraza salmonelom, šigelom ili kampilobakterom može prouzročiti više problema. Ovi mikroorganizmi nastanjuju se u crijevnoj sluznici gdje mogu preživjeti i iznova postati aktivni, uzrokujući abdominalne grčeve i proljev.

omni biotic putovanje

U okviru opsežnog promatranja primjene, analiziran je učinak višesojnog sinbiotika na razvoj dijareje (proljeva) tijekom putovanja diljem svijeta. U tom promatranju sudjelovalo je 259 putnika koji su uzimali sinbiotik s 5 milijardi bakterija, a koji sadrži 10 posebno odabranih bakterijskih sojeva, svaki dan putovanja koja su u prosjeku trajala 20 dana. Tijekom putovanja sudionici su svakodnevno bilježili stanje crijeva (učestalost posjeta toaletu i konzistenciju stolice). Na kraju putovanja ustanovljeno je da 88,2 % sudionika promatranja nije razvilo dijareju.

omni biotic putovanje

OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE pravo je "putno osiguranje" za cijelu obitelj na putovanju. U dnevnoj dozi sadrži 10 bakterijskih sojeva s minimalno 5 milijardi klica, koje imaju sinergijski učinak.

OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE slijedi sve smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, od kojih su najvažnije:

1. Vrlo je važno da probiotički pripravak sadrži humane bakterijske sojeve – one koji su i inače dio ljudskog probavnog sustava, naspram životinjskih.

2. Važno je da pripravak, uz probiotik (tj. dobre bakterije), sadrži i prebiotik (hranu za dobre bakterije) što predstavlja stepenicu više – sinbiotik.

3. Pripaziti da pripravak sadrži različite bakterijske sojeve, čija je djelotvornost znanstveno dokazana. Važno je napomenuti da je poželjno započeti s uzimanjem sinbiotika nekoliko dana prije putovanja i nastaviti tijekom cijelog putovanja.

4. Valja dati prednost probiotičkim pripravcima koji su u obliku praha, a ne kapsula jer se dobre bakterije prije prolaska kroz probavni sustav, bogat agresivnim sokovima, moraju aktivirati u tekućini kako bi se “razbudile” i osnažile za borbu sa želučanom kiselinom. Prah je potrebno umiješati u tekućinu, pričekati nekoliko minuta i dobre bakterije jednostavno popiti.

Sve o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama te odabranim DM prodavaonicama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.