Koliko kosa utječe na osjećaj identiteta, najbolje govori izreka "bad hair day". Upravo su osjećaji zadovoljstva, snage, samopouzdanja i optimizma važni čimbenici u procesu oporavka brojnih žena koje se liječe od raka dojke te nakon medicinskih zahvata i zračenja ili kemoterapije ulaze u fazu oporavka u kojoj je emotivno-psihološko stanje izuzetno bitno 

mjesec borbe protiv raka dojke

Iako estetski doživljaj ne zvuči kao najvažniji u procesu liječenja raka dojke, iz udruge Marra Altrui ističu kako je često šok zbog fizičkih, odnosno, estetskih promjena na tijelu ženama velik problem. Zato se udruga Marra Altrui i ovog listopada pridružuje obilježavanju listopada kao mjeseca borbe protiv raka dojke te će donatorskom večerom prikupljati sredstva za pomoć oboljelima. 

Njihov rad ove godine podržava i brand za njegu kose Kevin Murphy koji već godinama pruža podršku udrugama i inicijativama za borbu protiv raka dojke, a posebno se ponosi formulom i prirodnim svojstvima proizvoda koji se preporučuju za njegu kose u najosjetljivijim situacijama, čak i prilikom ponovnog rasta kose nakon kemoterapije. 

mjesec borbe protiv raka dojke

Savjeti za njegu kose nakon liječenja

"Mnoge žene u procesu oporavka dolaze k nama po savjet jer ih zanima kako i s kojim proizvodima njegovati kosu. Naime, nova mlada kosa koja raste nakon liječenja ima drugačiju teksturu i drugačije se ponaša. Pritom, u toj fazi kosa i vlasište traže izuzetno nježne tretmane s prirodnim sastojcima, a to je ono što je esencija svakog Kevin Murphy proizvoda. S obzirom na brojne edukacije koje smo prošli, jako nam je drago da će naš salon Fabula de Forma zajedno s udrugom Marra Altrui ponuditi ženama pomoć, savjet i podršku u onome što im je jako važno, a to je vraćanje osjećaja sigurnosti, zadovoljstva i samopouzdanja", izjavila je Katica Topčić, dugogodišnja edukatorica i kreativna direktorica Kevin Murphyja u Hrvatskoj. 

Cijelog listopada traje akcija u kojoj se dio od prodaje pink Kevin Murphy proizvoda prikuplja za borbu protiv raka dojke. U sklopu podrške oboljelima, osim financijske donacije udruzi Marra Altrui, Fabula de Forma će pružiti podršku ženama koje se nose s ovim problemom u vidu savjetovanja, oblikovanja frizure te njege. 

mjesec borbe protiv raka dojke

Sinergija emocije, umjetnosti i altruizma

"Mi smo jako ponosni na ovu suradnju upravo zato što smo i mi usmjerili svoj rad na potporu ženama koja im vraća samopouzdanje. Naravno da je u tom procesu liječenja bitan svaki oblik podrške, no često se taj estetski problem zanemaruje, odnosno umanjuje se njegova važnost. A onima koji se s tim susreću, ovo je jako važna stvar jer utječe na njihov osjećaj zadovoljstva. Naše djelovanje je sinergija emocija, umjetnosti i altruizma. Dotaknuta je prirodnost i ljepota žene kroz procese liječenja, a naše djelovanje je umjetnost koja krasi i podiže fizičku i mentalnu snagu naših korisnica", istaknula je Marija Butković, predsjednica Udruge koju je osnovala 2014. kao poveznicu između medicine i estetike. 

Tretmanom 3D repigmentacije areola i mamila, postiže se prirodan izgled grudi koristeći različite tehnike i kombinacije boja. Na ovaj način udruga pruža poticaj korisnicama da se tijekom i nakon bolesti što cjelovitije vrate svojim privatnim i profesionalnim životnim ulogama. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.