Pet vrhunskih domaćih stručnjaka iz područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije s dugogodišnjim kliničkim iskustvom i više od 30 tisuća uspješnih zahvata u Hrvatskoj otvaraju prvu Akademiju za plastičnu kirurgiju i zajedno postavljaju nove standarde u ovom području

akademija za plasticnu kirurgiju zagreb

U današnjem vremenu kada je estetska plastična kirurgija jedna od najrasprostranjenijih medicinskih grana suočavamo se s rastućim brojem nezadovoljnih pacijenata. Razlozi su jednim dijelom u nerealnim očekivanjima pacijenata ali velikim dijelom i u nedovoljnoj stručnosti onih koji izvode te zahvate. Suočeni s ovim izazovima današnjice, petorica vrhunskih domaćih stručnjaka iz područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije s dugogodišnjim kliničkim iskustvom i preko 30 tisuća uspješnih zahvata u Hrvatskoj stvaraju prvu Akademiju za plastičnu kirurgiju i zajedno postavljaju nove standarde u ovom području.

Osnivači Akademije za plastičnu kirurgiju su doc. prim. dr. sc. Rado Žic, dr. med. doc. prim. dr. sc. Zlatko Vlajčić, dr. med., izv. prof. dr. sc. Domagoj Eljuga, dr. med., Božo Gorjanc, dr. med. i dr. sc. Bruno Cvjetičanin, dr. med., svaki stručnjak u pojedinom užem području plastične kirurgije. Zajedno čine prvi privatni tim za rješavanje i najkompleksnijih zahvata iz područja plastične, rekonstrukcijske, estetske kirurgije i kirurgije šake u Republici Hrvatskoj.

akademija za plasticnu kirurgiju zagreb

"Našim pacijentima ćemo nuditi sve vrste standardnih estetskih zahvata na cijelom tijelu. Osim estetike, poseban naglasak stavljamo i na onkološku kirurgiju, poglavito dojke, gdje pružamo najnovije kirurške postupke u onkoplastičnoj i rekonstrukcijskoj kirurgiji dojke. To uključuje operaciju kako dojke zahvaćene karcinomom istovremeno i zahvat na drugoj dojci radi postizanja simetrije", ističu članovi Akademije.

Svakako najaktualniji problem europske, a i hrvatske populacije je problem pretilosti i zdravstvene posljedice koje ona donosi. Akademija postaje prvi hrvatski centar barijatrijske kirurgije i podizanja tijela nakon brzog gubitka težine. Ovaj tim stručnjaka će izvoditi i najkompleksnije zahvate rekonstrukcije trbušne stijenke kao posljedica ranijih neuspjelih zahvata, tumora ili traume.

akademija za plasticnu kirurgiju zagreb

Akademija će pratiti i trendove nekirurškog pomlađivanja. Uz poznate metode poput botoksa, filera, mezoterapije i PRP terapije, pacijentima će biti na raspolaganju inovativne metode očuvanja ljepote, posebno na području glave i vrata.

Kirurgija šake zauzima posebno mjesto u programu uključujući posljedice bolesti, traume, tumora šake i sl. Partner Akademije je nova Specijalna bolnica Primamed, koja svojim vrhunskim operacijskim blokom sa "state of the art" dvoranama, sobama za buđenje i stacionarnim kirurškim odjelom omogućava članovima Akademije pružanje kirurške usluge prema najvišim svjetskim standardima.

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju. Članovi Akademije prenosit će svoje znanje i vještine drugim liječnicima organiziranjem tečajeva trajne edukacije, unapređujući područje plastične kirurgije kroz edukaciju, istraživanje i suradnju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.