Prekrasno dizajnirane i izrađene od posebnog programiranog stakla, Flaške smanjuju tzv. genotoksičnost vode i utječu na njenu molekularnu strukturu – smanjuju negativan utjecaj klora, teških metala te ostalih potencijalno toksičnih tvari za naš organizam

flaška

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju prekrasne Flaške, ekološki prihvatljive staklene boce za vodu koje zahvaljujući načinu na koji su izrađene eliminiraju iz vode negativan utjecaj klora, teških metala te ostalih potencijalno toksičnih tvari za naš organizam, su:

MARINA BILJAK, ZAGREB

MARIJANA ANTUNOVIć, BOCANJEVCI

HELENA RADOSAVLJEVIć, PULA

Posebno, programirano staklo - staklo od kojeg se izrađuje Flaška sadrži 71% silicija i na nju se posebnom tehnologijom, orgonskim topovima, upisuje program koji pozitivno utječe na vodu. Programirano staklo Flaške smanjuje genotoksičnost (štetni utjecaj tvari poput klora, teških metala ili pesticida u vodi (ili hrani).) vode i utječe na njezinu molekularnu strukturu za što je potrebno svega 5 minuta.

Staklo optimalno čuva kvalitetu vode, a Flaška je čini još boljom - Flaška smanjuje genotoksičnost vode za 45%, što znači da je takvoj vodi smanjen negativan utjecaj klora, teških metala, te ostalih potencijalno toksičnih tvari za naš organizam. Molekule vode pohranjene u Flaški se organiziraju u mikroklastere i kao takve učinkovitije hidratiziraju organizam.

Upotrebom Flaške štedi se novac - neke studije navode da Hrvati po stanovniku godišnje popiju u prosjeku 80 l vode u plastičnim bočicama, čija se cijena kreće oko 5kn (0,5l) tj. ukupno 800 kn.  Tijekom četiri godine, koliko traje djelovanje Flaške, taj se iznos povećava na čak 3.200 kn. Cijena vode iz slavine, npr. u Zagrebu, stoji 13,42 kn/m3 što je za 80 l vode samo 1,07 kn! Dakle, računica je jednostavna: voda iz slavine je 745 puta jeftinija od vode iz plastične bočice.

Korištenjem Flaške čuvamo okoliš - korištenjem staklenih boca za višekratnu upotrebu smanjujemo količinu otpada u okolišu kao i emisiju ugljičnog dioksida.

O čudesnim karakteristikama vode

Voda je najbolji mediji za prijenos informacija koji postoji. Bez nje život na Zemlji ne bi bio moguć. Njezine osobine svrstavaju se zapravo na područje fizike (energije, informacije, frekvencije, pamćenje), a ne kemije. Voda je mnogo više od H20. Budući da su kisik i vodik vrlo lagani atomi, i molekula H20 vrlo je lagana pa bi voda na normalnoj temperaturi morala biti u plinovitom stanju, a njezina točka vrenja mnogo niža. No to nije tako jer je molekula vode dipol što znači da ima jedan pozitivan i jedan negativan pol i oni se međusobno privlače. Molekule se zato povezuju preko vodikovih mostova u lance molekula višeg reda, makromolekule, koje nazivamo klasterima. Ti lanci molekula dovoljno su veliki i omogućavaju da voda bude onakva kakvom ju poznajemo. Na normalnim temperaturama u okolini radi se o 300 do 400 pojedinačnih molekula, a na nižim temperaturama ti lanci su dulji.

Tajna „pamćenja" vode krije se u strukturi tih klastera. Postoji beskonačan broj kombinacija međusobnog načina povezivanja, a svaka geometrijska struktura skriva u sebi određenu energijsku informaciju. Tako je voda nositelj beskonačnog broja informacija, pa bismo mogli reći da su klasteri nositelji informacijskog koda, što nalikuje DNK u ljudskom tijelu.

voda

Voda ima izravan utjecaj na naše zdravlje što je i logično, jer smo u osnovi sastavljeni od vode - u mozgu je ima 90%. Jako je važno svakodnevno ispijanje vode. Sok, čaj, pivo, itd.. nisu voda. Tijelo treba tu tekućinu najprije obraditi kako bi dobilo korisnu vodu, što znači opterećenje jetre i drugih dijelova tijela, a konzumiranje vode vrlo je važno i za gubljenje težine.

Govoreći o pitkoj vodi uglavnom se spominju njezina količina i kvaliteta. S obzirom na količinu vode, odrasla osoba treba piti 1,5 do 2 litre dnevno, što nam često ne uspijeva. To znači da smo kronično dehidrirani i mnogo osjetljiviji na razne bolesti.

Kvaliteta popijene vode treba biti što bolja. U većini Hrvatske voda iz slavine zadovoljavajuće je kvalitete pa je konzumiranje vode iz plastičnih boca nepotrebno. Zadnja istraživanja pokazuju da voda u plastičnim bocama može biti potencijalni problem za zdravlje, jer sadrži visoke razine antimona, koji je katalizator u proizvodnji plastičnih boca. Problematičan je i bisfenol, koji dovodi do kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i problema s jetrom. U plastičnoj boci su kemikalije koje ometaju rad hormona.

Voda je agresivna i „topi" materijale u kojima je pohranjena zbog čega se u njoj pojavljuju štetne tvari. No, staklo je kao materijal izrazito otporno na takve pojave pa se upravo zato mnoga pića čuvaju u staklenoj ambalaži. U vodi se također mogu pronaći teški metali, klor i ostaci pesticida, pri čemu govorimo o genotoksičnosti vode. Pojedine štetne tvari u niskim koncentracijama nisu štetne, ali u kombinaciji s drugim štetnim tvarima postaju potencijalno opasne za zdravlje što je vidljivo tek dugoročno. Voda je od vitalnog značenja za ljudsko zdravlje. Ima važnu ulogu u reguliranju tjelesne temperature, putem krvi opskrbljuje stanice hranjivim tvarima i kisikom, uklanja otpadne tvari koje se nalaze u probavi te nekim tjelesnim tekućinama, štiti organe i vezivno tkivo. Voda je prisutna u gotovo svim fizičkim procesima u našem tijelu, no što je s mentalnim procesima? Koja je važnost vode za funkcioniranje našeg mozga, a time i misaone procese?

Genotoksičnost vode

Genotoksičnost vode odnosi se na štetne tvari u vodi (npr. klor, teški metali, pesticidi ...). Zadnja istraživanja govore da su te kemijske tvari, iako u organizmu prisutne u vrlo niskim koncentracijama, vjerojatno štetne. Naravno nema momentalnog ugrožavanja zdravlja, no dugoročno akumuliranje tih tvari uzrokuje oštećenja naših gena, pa je i to djelomičan razlog pojave karcinoma, nasljednih bolesti, hormonskih problema i slično. Analitička kemija mnogo toga može utvrditi kod proučavanja različitih štetnih kemijskih tvari, ali ne može reći, kako te tvari utječu na nas. Mnogo je tvari koje su ispod granice detekcije, pa se njihov utjecaj na živi organizam određuje s biološkim testiranjima i napravama za biorezonanciju te Allium testom.

Kako to izgleda u praksi? Istraživanja pokazuju da smo u trenutku kad osjetimo žeđ izgubili cca. 2% vode u našem organizmu, pri čemu kognitivna učinkovitost pada za 10%. Dehidracija ima izravne i neizravne učinke na naše zdravlje i ponašanje – dehidrirana osoba postaje apatična, neraspoložena i nemotivirana. Samo pomislite koliko ste učinkoviti u vrućim ljetnim danima.

flaška

Programirano staklo

Ako vodu iz slavine natočimo u Flašku, u 5 minuta se mijenja struktura vode. Voda po sastavu postaje slična izvorskoj vodi, ugodnog je mekšeg okusa, a istovremeno se smanjuje i genotoksičnost vode.

No, kako je to moguće?

Glavni sastojak stakla je silicij, točnije SiO2, a staklo ga sadrži 71 %. Činjenica je da silicij odlično prihvaća informacije, što je povezano s inovativnom tehnologijom programiranja silicija – TPS, koju je razvio proizvođač Flaške na temelju devetogodišnjeg iskustva. Tehnologija se temelji na kumulativnom znanju znanstvenika, kao što su dr. Samuel Hahnemann, dr. Wilhelm Reich, Viktor Schauberger, Masaru Emoto i drugih te koristi temeljne postavke iz područja kvantne fizike i homeopatije.

Flaška se proizvodi u tvornici stakla na sjeveru Italije, a potom se dodatno obrađuje TPS tehnologijom, koja se provodi u četiri faze, od kojih svaka za sebe pridonosi učinkovitosti same Flaške.

Usporedba Flaške i filtrirane vode

Vodu je moguće filtrirati na različite načine. Princip je uvijek jednak, bez obzira radi li se o filteru koji ima mehaničko djelovanje, ugljenom filteru ili reverznoj osmozi – iz vode nešto uklanjamo. Obično je problem u tome da pri filtraciji, odnosno uklanjanju neželjenih tvari, uklanjamo i one korisne. Princip djelovanja Flaške u potpunosti je drugačiji; ništa se ne uklanja, već se na najbolji mogući način neutraliziraju potencijalno štetne tvari u vodi jer se struktura vode vraća u njezino izvorno stanje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.