Nježne za kosu, od 100% prirodnih materijala - čiste svile i lana, efektne, preslatke… Da ne nabrajamo, ove elastične gumice za kosu definitivno su naš ljetni favorit kad je riječ o jednostavnim i cool frizurama. Iza brenda Laštik stoje mama i kći iz Istre, Aleksandra i Branka Đorđić 

lastik gumice za kosu

Dragulj pop kulture 80-ih, popularne scrunchie gumice za kosu vratile su se u modu na velika vrata. Svih boja i dezena, veličina, os najrazličitijih tkanina koje omataju elastičnu vrpcu - spas su kada na brzinu trebamo svezati kosu ili ‘složiti’ ležernu punđu. Predstavljamo vam istarski brend Laštik, iza kojega stoje kreativne mama i kći, Branka i Aleksandra Đorđić, koje su, kako kažu, na ideja o Laštiku došle neplanirano, ali kad su počele pričati o tome, sve se vrlo brzo posložilo i ideje su dolazile same od sebe. 

lastik gumice za kosu

"Krenule smo baš od početka, od stvaranja vizualnog identiteta, ambalaže, dizajna i na kraju priče. Ali htjele smo da to bude više od Laštika - gumice za kosu. Htjele smo da ima svrhu. I tako smo došle na ideju da bi laštik mogao imati plemenitu svrhu. S obzirom na to da je naša životna priča jednim djelom takva, suradnja sa Sigurnom kućom Istre bila je prva i jedina ideja. Mama i ja kroz Laštik želimo probuditi svijest o nasilju u obitelji, najčešće nad ženama i djecom. Mi smo ga u jednom obliku doživjele i znamo koliko je važno imati potporu i koliko je hrabrosti potrebno da biste potražili pomoć. Nažalost, još je dulje potrebno da se ta pomoć nađe", kaže Aleksandra i dodaje kako je njihova misija nečim što su zajedno stvorile pomoći žrtvama nasilja. 

lastik gumice za kosu

Što se tiče samih laštika, odlučile su koristiti samo prirodne materijale, tako da za sada u ponudi imaju isključivo 100% svilu i lan, u 4 različite veličine. Svila na kosu djeluje regenerativno, sprječava pucanje, petljanje i naelektriziranost. Nježna i beskrajno mekana, kosi će dati prekrasan elegantan završni dodir. Lan je prirodni materijal koji diše, apsorbira vlagu, regulira toplinu i ima antibakterijska svojstva. Na prvi dodir grublji, no s vremenom postaje ljepši i mekši. Laneni scrunchieji imaju sladak "puf" oblik i izgledaju bujno i puno.

lastik gumice za kosu

"Iako smo na tržištu kratko, interes je velik, a reakcije su bolje nego što smo očekivale. Jako smo sretne što su ljudi prepoznali projekt, a još više što im se naši 'laštiki' stvarno sviđaju. Nas dvije veliki samokritičari i jedini 'strah' s kojim smo se susrele u ovom projektu bio je hoćemo li uopće išta prodati i hoće li ovo biti fijasko. Na sreću, imamo na desetke narudžbi dnevno, pa smo brzo zaboravile na to", kaže Aleksandra i zaključuje s osmijehom kako imaju još ideja i planova, no o tom potom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.