Nenad Sovilj predstavio najnoviju kolekciju nakita ALEKSANDAR inspiriranu veličanstvenim papigama u kojoj, uz već prepoznatljive vrhunske materijale, prvi put upotrebljava i pravo perje egzotičnih ptica. Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja

nenad sovilj aleksandar

Koliko smo u životu slobodni raširiti svoja krila u potpunosti? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore?  Krila, kao dio vlastitog tijela i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

nenad sovilj aleksandar

Šesnaesta po redu Soviljeva kolekcija, pod nazivom ALEKSANDAR, svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca.

nenad sovilj aleksandar

Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti.

nenad sovilj aleksandar

U kolekciji ALEKSANDAR dizajner Nenad Sovilj prvi put upotrebljava pravo perje egzotičnih ptica. Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom. Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

nenad sovilj aleksandar

nenad sovilj aleksandar

Prezentacija kolekcije održana je u hotelu Esplanade Zagreb. Za 'zelenu scenografiju' prezentacije zaslužan je tim zagrebačke craft cvjećarnice ĐARDIN

sovilj

Prva dama Sanja Musić Milanović i Nenad Sovilj 

sovilj

Legendarna glazbena diva Gabi Novak

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.