Spoj duha starog i novog vremena te predivan dvorac kao scenografija u jedinstvenoj modnoj bajci Matije Vuice sigurno će se još dugo prepričavati te ponijeti sa sobom kao uspomena sa Šolte 

matija-cijela

Marina hotela Martinis Marchi na Šolti doživjela je pravi modni show na kakvom joj može pozavidjeti bilo koja svjetska destinacija. Okupljeni gosti, vlasnici luksuznih jahti, gosti hotela koji nerijetko u diskreciji ugošćuje poznata imena svjetskog show bussinesa, te gosti uzvanici vip partija i večere pod zvijezdama, ali i svi stanovnici mjesta i njihovi gosti, uz nezapamćen interes smješteni su uz pistu dužine 150 metara pod vedrim, zvjezdanim nebom u sumrak. 

matija-cijela2_1

Predstavljenih četrdeset haljina /modela svaka ručno rađeni unikat, jedinstvenog potpisa, od najfinije svile i detalja od čipke, kristala, svjetlucavih stakalaca i reflektirajućih zrcala, predstavljalo je četrdeset godina umjetničkog djelovanja Matije Vuice, koja bez iznimke, svakom novom kolekcijom piše novu modnu povijest, spaja svijet mode, bajki i čarobnih priča, redovito inspiriranu autentičnim hrvatskim kulturnim i etno nasljeđem i slavenskom mitologijom. 

matija cijela1

Instalacije na glavama modela, koje su prkosile gravitaciji svojom voluminoznošću, izrađene su od lokalnog otočkog raslinja, te svaka izvedena u kombinaciji s haljinom. Od vinove loze, korijena posušenih stabala, borovine i makije, oblikovani u konstrukcije u različitim formama koje su, s dodacima od svile, u boji haljine,  bestežinski lebdjele oko glava modela te simulirale let mističnih zmajeva, zaštitnika otoka. 

matija cijela2

Gusarske lađe i drveni brodovi svilenih jedara plovile su ovom prilikom kao zvijezde večeri pistom, na glavama modela, u pratnji modernih plovila milijunske vrijednosti, u publici. 

matija-cijela3

Kao detalj je poslužila i neizostavna otočna agava, sinonim  za čuvanje dragocjenih kapi vode koja na otoku život znači u dijelu kolekcije koja se bavi tematikom drevne Atlantide.

matija cijela3

Autorsku glazbu skladanu za potrebe modne revije, potpisuje Jurica Popović, a defile uz vatromet prošao je uz taktove hita Linđo,  vjerojatno najizvođenije  pjesme na ovim prostorima, koji slavi neuništivu životnu energiju, himne svakog svadbenog slavlja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.