Sniženja su jedna stvar, a prave cijene i sretni trenuci kupovanja koji uz njih idu, sasvim druga. Nemojte kupovati radi kupovanja i onda kupljeno odjenuti jednom i nikad više te baciti u dno ormara. Uživajte u sniženjima i krpicama koje ćete doista nositi. Pogledajte gdje i kako...

Esned Nezić
Esned Nezić

Fashion Circus

Još nikada nisam našao nešto na rasprodaji što mi se sviđalo duže vrijeme. Odeš, vidiš da je sniženo u pola cijene, kupiš, jednom odjeneš i - ostaviš! E, neću više, zakleo sam se zadnji puta. Pa valjda je pametnije kupiti neki baš super komad po regularnoj cijeni pa ga voljeti i sljedećih par sezona. Spadam u kategoriju onih koji luduju za kvalitetnom robom po niskim cijenama, ali fakat nisu sposobni da takvu često nađu pa se zadovoljavaju nekim kompromisnim rješenjima, poput kupovine basic-majica ili klasičnih plavih traperica. Ti basicsi završavaju onda negdje u kutu mog ormara i ostaju skriveni, sve dok ih ne odlučim nekome pokloniti.

S obzirom da su sniženja već započela, valjalo bi to sada spriječiti, pa evo i vama, a i meni, nekoliko savjeta za pametan Sale:

1. Što mi uopće treba? - prije nego što krenete na turu po dućanima, pogledajte najprije u svoj ormar. Što imate, što vam fali za određenu kombinaciju, što doista trebate...? Ovako ćete prilikom kupovine moći razumno odlučiti i nećete biti skloni rasipanju novca na stvari koje su vjerojatno sasvim nepotrebne, stvari koje će vam umanjiti budžet, neće vas učiniti sretnima niti vam obogatiti garderobu.  

zena, soping2. Zovite prijateljice! - kako ne biste doživjeli destruktivnu ekstazu u šoping raju, treba vam netko za smirenje. Da ne biste speglale kartice i potrošile svu plaću, zamolite jednu ili više frendica da vas prate i pomognu vam pri odabiru. Kao i vi njima! Na taj ćete način podijeliti užitak šopinga s drugima, nećete se osjećati sami i shvatit ćete da su dobra druženja neprocjenjiva, dok roba uvijek ima cijenu!

3. Napravite popis dućana! - pogledajte na Internetu, gdje se nude najbolje rasprodaje, kada počinju i o kolikim postocima sniženja će se raditi. Zapišite one dućane koji vas zanimaju i gdje mislite da ćete naći ono što tražite. Najbolje je ići u sale šoping ujutro, kada najviše robe i razne veličine stoje na raspolaganju. Osim toga, prodavači su malo relaksiraniji i gužva puno manja. 

4. Zapamtite - nema vraćanja! - nakon kupnje, snižena se roba većinom ne može vratiti ili zamijeniti. To imajte na umu, kada budete isprobavali i kupovali odjeću. 

5. Šoping-izleti - ako želite proširiti vidike pa se spremate na mali šoping-izlet, svakako se uputite u Garz. U Grazu su, kao i u ostatku Austrije, sniženja već polako počela (jer zakonske regulacije više nisu tako stroge, tako da ne moraju počinjati krajem lipnja). Kod trgovačkih lanaca poput H&M-a, C&A, Peek & Cloppenburg, Hämmerle ili Kleider Bauer, tako možete već sada naći puno artikala sa sniženjima čak do -50%! 

6. Istražite outlete - npr. Outlet Sveta Helena ima sniženja od kojih zastaje dah - neki od brandova koji se nude u Outletu Sveta Helena (26 kilometara od Zagreba u pravcu Varaždina, uz autocestu A4), sniženi su do te mjere da čitav outfit možete dobiti po cijeni od 210 do maksimalno 400 kn. Trgovine koje preporučamo su:

Mustang - topići od 75 kn, traper hlačice od 85 kn, remeni od 50 kn
Xnation - haljine i suknje od 149 kn, majice od 39 kn, ogrlice od 30 kn, topići od 99 kn
Levi's - traperice oko 390 kn, majice od 90 kn
Clavin Klein Jeans - košulje od 200 kn, capri hlače od 200 kn, majice oko 100 kn

snizenje

Uživajte, cure!

www.esned.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.