Ne želimo vas nagovarati da zavedete šefa i tako dobijete bolju poziciju u tvrtki (iako, kad malo bolje razmislimo - zar je to neki zločin?!). Ali teško da će vam itko moći odoljeti u osvježenom seksipilnom poslovnom looku kakav caruje ove godine kao nezaobilazni trend. Ured kao modna pista za vaše kombinacije? Oooo, daaa

Esned Nezić
Esned Nezić

Fashion Circus

Romantični poslovni seksipil

Za prvi business look specijalitet ove godine trebate sljedeće sastojke: fino pletenu haljinicu do koljena (najbolje u sivoj boji), uz to slatki uski crni ili tamnosivi remenčić od kože, na ruke idu duge crne kožnate rukavice, a ispod haljinice tajice ili guste čarape u crnoj boji. Preko toga može klasični baloner ili šik ogrtač (samo da bude toplo). Kosa neka vam je slobodna, voluminozna i glamurozna (gle, čak se i rimuje), a ruž za usne žarko crven! Ovaj look je za romantične cure koje žele pokazati svoju modnu osviještenost, ali na decentno-moderan način.

helena sopar u odjeci branda cambioŽestoki look

Drugi prijedlog je baš wild i žestok: uz crne kožnate hlače, odjenite strogu klasičnu bijelu bluzu (može i s mašnicom à la Gianfranco Ferré). Nekoliko dugačkih lančića oko vrata, crni sako i obavezno visoke potpetice! Na glavu može i muški šešir (ako vam to vaša poslovna pozicija dozvoljava).

Ovo je za sve koje vole stil tajanstvene femme fatale, naravno u verziji uspješne radoholičarke koja zna što želi. Za nju nema kompromisa: tu je i tu ostaje, a odlazi kad sama odluči. Ako nekome nije po volji njen ekstravagantni stil, neka pukne od ljubomore! Jer - dobro zapamtite - i ljubomora se mora zaraditi!

Za hrabre: vamp u uredu

Treći style-savjet mogu samo nositi žene koje su doista hrabre, jako hrabre! Unaprijed kažem samo ovo: opasno ćete izgledati! Radi se o business vamp izgledu s jednom malom, ali dovoljnom notom finoće i elegancije. Što je potrebno? Crna kožna haljinica, crne tajice, crne jako visoke potpetice s lakiranim detaljima, crvene kožnate rukavice, dugi srebreni lančići, nekoliko srebreno-zlatnih narukvica i - krzneni prsluk!

Zato za ovaj stil, slobodno otiđite u Topshop - to što smo opisali je njihov tipičan ovosezonski look. No nije baš za one koje su tek počele raditi, jer uz veliku dozu samopouzdanja za ovo je potrebna podrška i povjerenje nadređenih i velika kreativna sloboda odijevanja u vašoj tvrtki. Ipak, činjenica je da business moda odavno više ne mora biti monotona. Dokažite sada to i vi!

black noir, yigal azrouel

www.esned.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.