Ako ste mislili da je prethodna zimska kolekcija Diane Viljevac vrhunac luksuza hrvatske mode, pričekajte iznenađenja povodom 15 godina rada na modnoj sceni u kolekciji za proljeće/ljeto 2024.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Ulazak u toplu sezonu za ljubiteljice mode uvijek je najljepši dio godine jer znamo da nas čekaju poslastice iz mašte jedne od najpopularnijih dizajnerica s dugogodišnjim iskustvom u izradi elegantne i nosive odjeće s minimalističkim potpisom. Prvi pogled na kolekciju za proljeće i ljeto iznova oduševljava kreativnošću, dovoljno da se pitamo kako je moguće nakon toliko godina provedenih na modnoj sceni svake sezone kreirati nešto novo.

diana viljevac proljece ljeto 2024

"Odgovor je u minimalizmu od kojeg polazim stvarajući nove kreacije. Haljine nastale od najjednostavnijih silueta doživljavam poput praznog platna koje ću obogatiti novim detaljima, prilagođenima sezoni i trendovima, i tako dobiti nešto posve novo", ističe Diana Viljevac, dizajnerica bez čijih haljina žene više ne mogu zamisliti važne prigode, a uz komade iz prijašnjih kolekcija koji su i dalje dostupni, ovoga puta nas je oduševila novitetima koji pokazuju važnost autentičnosti.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Vjernost minimalističkoj eleganciji vidi se kroz lepršave haljine od viskoze, mnogima omiljenog ljetnog materijala, osvježene ženstvenim, nježnim koloritom i dizajnom koji odiše prepoznatljivim potpisom a istovremeno je potpuno drugačiji od svih haljina iz prošlih kolekcija. Neke od haljina osvježene su samo dekadentnim prorezima pa i u tamnim bojama postižu dinamičan izgled, dok je dio kolekcije prožet jednostavnom elegancijom dodatno naglašen naborima i formom koja naglašava figuru. Zaokret se događa kroz modele jednostavne siluete ali dinamičnih boja, kojima je dizajnerica htjela počastiti žene željne isticanja, a u pitanju su uglavnom duge haljine, savršene za ljetna vjenčanja.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Svoje mjesto na vrhu hrvatskog modnog dizajna Viljevac je zapečatila vrhuncem kolekcije, haljinama s ručnim ukrasima, besprijekorno odrađenog dizajna kako bi se istaknula ženstvenost i detaljima s kojima će sretnice koje ih nose uspjeti stvoriti vlastiti modni identitet. Već na prvi pogled izdvajaju se haljine u hladnim tonovima s kontrastnim vezom, kristalima i perlama u bojama proljeća i ljeta koje do sad nismo viđali u njezinim kolekcijama. Kako je 2024. posebna godina za Dianu Viljevac jer je ušla u 15. godinu osvajanja Hrvatica svojim kreacijama, zapitali smo se je li u pitanju nova faza dizajna ili trenutak inspiracije?

diana viljevac proljece ljeto 2024

"I dalje sam vjerna jednobojnim materijalima bez uzoraka jer znam da žene vole mogućnosti koje im takve haljine pružaju. Jednostavni modeli mogu biti nevjerojatno elegantni, ali i nosivi za svaki dan. Ipak, važno mi je u svakoj kolekciji ostaviti prostor za statement modele, a u ovoj kolekciji nastavila sam s ručno rađenim ukrasima koji su i dalje vrlo suptilni, ali haljine pretvaraju u mala umjetnička djela. Prošlo je 15 godina od predstavljanja mog brenda i sasvim je očekivano da su nastupile promjene u dizajnu jer u modi svaka sezona donosi nešto novo, ali želim ostati dosljedna sebi i dizajnu na koji su mnogi navikli. Već neko vrijeme spajam tradicionalne elemente s modernim dizajnom i ne bih to nazvala novim putem, nego nastavkom kreativne igre u procesu modnih promjena koji su se savršeno posložili baš sada kada obilježavam petnaestu godišnjicu svog rada", objašnjava dizajnerica koja je i u novoj kolekciji pronašla posebno mjesto za svima omiljeni materijal, čipku, haljine s dodatkom tila, ali i posebno iznenađenje – mini haljinu podcrtanu vintage notama, oplemenjenu predivnim cvjetnim uzorkom.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Iako sama nije pobornica slijeđenja trendova prema nametnutim pravilima, iz kolekcije u kojoj je svaki model povezan s ostalima vidljiv je uzorak za kojim ćemo se voditi prilikom odabira posebne odjeće. U kolekciji dominiraju midi haljine, idealne dužine za dnevne i večernje prigode, decentni detalji i vedre boje.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Senja Vild je napravila fantastičan fotografski posao uhvativši trenutke predstavljanja nove kolekcije koja je uspjela postići ravnotežu u integraciji nostalgije, romantike i izazovnosti u modernu modnu priču. Kao rezultat, Diana Viljevac iznjedrila je kolekciju s prepoznatljivom polaznom točkom minimalizma, obogaćujući svaki novi komad drugačijim detaljem, da bi naposljetku kroz unikatne modele prikazala moć ženstvenosti protkanu kontrastima. Poput najljepše filmske priče, i ova modna je dočarana zapletima i igrom kreativnosti i mašte kako bi svaka žena pronašla model za sebe.

diana viljevac proljece ljeto 2024

Cijelu kolekciju proljeće/ljeto 2024. možete pregledati na web shopu www.dianaviljevac.com, a poseban doživljaj novih modela možete iskusiti i u Dežmanovoj 4 bez prethodne najave.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.