Zato jer radi bajkovitu, zabavnu i poetičnu modu, s dekadentnim prizvukom baroka. Zato jer je samozatajan i nepretenciozan, usprkos činjenici da ga salijeću gigantske zvijezde poput Lady GaGe. Zato jer svoj vrući španjolski temperament savršeno pretače u odjeću. Treba li dodati još neki razlog?!

josep font

Kada bi sve one slatke infantkinje i dvorske dame s raskošnih platna španjolskih velikana - slikara Francisca Joséa Goye ili Diega Velázqueza - danas birale odjeću za svečane balove, sigurno bi se obratile Josepu Fontu. Da živi koje stoljeće ranije vjerojatno bi bio omiljeni dvorski stilist i krojač. Iako su vremena sasvim drugačija, Josep Font kao da radi odjeću za dvor. Teško da će ijedna žena, pa čak i ona koja možda više voli minimalističniji modni izričaj, ostati hladna na fantaziju boja i krojeva koje Font predstavlja javnosti.

josep font

Španjolski dizajner, rodom iz Barcelone i izdanak međunarodne škole za modu i dizajn FELI, sve više dolazi u fokus, posebno nakon što je zapeo za oko ljubiteljici svega neobičnoga - slavnoj Lady GaGi. Nekonvencionalni dizajner, dobitnik je niza međunarodnih modnih nagrada i novopečena zvijezda najvećih fashion weekova. Modni stručnjaci ističu kako je od njegove vještine, najfascinantnije nevjerojatno vješto baratanje vezom - izvezeni floralni motivi na haljinama doista nalikuju onim božanstvenim iz davnih zlatnih dana španjolskoga dvora. Njegova moda utjelovljuje poetičnu raskoš s dekadentnim dodirom baroka i djevojačke zaigranosti, a u svojoj estetici ima nešto od grandiozne vizualnosti neprežaljenoga Alexandera McQueena, nešto od zabavnog kolorita Johna Gallianoa te nešto specifično i autentično, što utjelovljuje temperament i baštinu španjolskog slikarstva iz razdoblja baroka.

josep font

Kako rekosmo, za Fontove modne kreacije otimaju se zvijezde poput Lady GaGe, ali bez obzira na slavu, nova zvijezda modnih pista s obje noge čvrsto stoji na zemlji, nosi jednostavnu odjeću i ima jasnu sliku o onome što mu se sviđa. "Moja ideja o tome što je seksi ovisi o osobnosti i senzualnosti, onome što je ispod površine." - kratko zaključuje Font.

nivea soft by josep font

Ukoliko želite dašak Fontove estetike, a niste spremne odvojiti na tisuće eura za njegove toalete, onda si poklonite novo limitirano izdanje kreme Nivea Soft koju je dizajnirao Font. Možete birati čak tri verzije - Stellu, Sea i Dream. Cijena: 34 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.