“Stop violence, she can only be a fashion victim!” – naziv je kampanje modnog branda Marla, čija je dizajnerica Nives Stepinac Grgurić odlučila kroz vizuale kampanje predstaviti snažnu i samosvojnu ženu, ženu koja nije i ne smije biti ničija žrtva, a posebno ne žrtva nasilja. Jedino je moda ta koja je (vlastitom voljom) može pretvoriti u žrtvu

marla fashion victim

Ona je mlada, lijepa, pametna, atraktivna, neodoljivo seksi i može imati bilo kojeg muškarca, ali ne, odabrala je njega, bad guya, koji je želi posesivno za sebe. Svaki njen potez ne može mu promaknuti. Njenu jaku osobnost nije moguće mijenjati ni buntovnički duh smiriti, osim ako on upotrijebi sredstva prisile.

Nije to priča samo iz vašeg susjedstva ili priča nalik onoj iz filma „Devet i pol tjedana“, možda je to i vaša priča, možda ste i vi žrtva nasilnika kojemu ne možete odoljeti. Možda je vaša ljubav prejaka ili je već prešla u ovisnost, pa joj se ne možete ili ne želite oduprijeti.

marla fashion victim

Temelji ove priče poslužili su dizajnerici modnog branda Marla, Nives Stepinac Grgurić, za najnoviji editorijal te kao inspiracija za kolekciju Fashion Victim. U kolekciji Nives istražuje reljefe na površinama tkanina i finih pletiva, koje ručno oblikuje, dodajući im kao završni touch prigodne modne dodatke i nakit vlastitog potpisa, s dodatkom poludragog kamenja i Swarovski kristala. Svaki je komad odjeće i dodataka, kao i uvijek, unikat.

marla fashion victim

Ne odriče se pritom ni izazovnih linija koje naglašavaju ženske atribute i podcrtavaju seksepil. Žena kojoj je kolekcija namijenjena ista je ona samosvjesna Marla žena koja voli slobodu, život i hrabro ostvaruje svoje snove. Dama iz editorijala ovisnica je i o modi, lijepojodjeći, atraktivnim modnim dodacima; zbog nje će na trenutke zaboraviti tko je. Ali samo na trenutke, kako bi pomoću nje svoju ljepotu, unutrašnju i vanjsku, stavila na pijedestal.

Modeli: Denis Lesjak i Ivona Stulić
Fotografija: Ratko Grgurić
Stajling: Nives Stepinac Grgurić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.