Ako mislite da se moda već pomalo ulijenila i da ste vidjeli sve što se vidjeti dalo te da vas više ništa ne može naročito uzbuditi, nasmijati i razveseliti, grdno se varate. Posljednji modni koncept koji nas je totalno oduševio (puno više od "jako ozbiljnih" i velikih modnih zalogaja) jest brend "Kraglice & tak to" mlade zagrebačke dizajnerice, kreativke i pasionirane modne ljubiteljice Lidije Brkljačić. Otkrijte sasvim nove načine nošenja kragne (ali ne kragne koja je obični dio košulje)! Kragna u Lidijinim rukama postaje samostalni asesoar, ogrlica i veseli ukras koji u trenu podiže cijeli vaš outfit

kraglice i tak to

Iza imena "Kraglice & tak to" stoji Lidija Brkljačić, tridesetogodišnja diplomirana modna dizajnerica i magistrica marketinga, koja je svoj kreativni potencijal nakon fakulteta zatomila na nekoliko godina, dajući više priliku Office programima i "9 do 17" radnom vremenu, a manje svojoj najvećoj strasti – modi. No, sada je sve izašlo na vidjelo – Lidija više nije mogla susprezati svoj kreativni potencijal i modne ideje pa je naprosto "eruptirala" veselim, šarenim i jedinstvenim modnim projektom.

kraglice i tak to

Pitali smo Lidiju Brkljačić kako je došla na ideju pokrenuti brend "Kraglice & tak to" te kako je tako običnom i jednostavnom dijelu odjeće – kragni – udahnula sasvim novi, samostalni modni život. "Sve je počelo – jednim linkom.", kaže Lidija kroz smijeh, i nastavlja: "Za humanitarni buvljak organiziran u sklopu radionice Centra za kulturu Trešnjavka, čiji sam bila polaznik, izradila sam nekoliko "kraglica", broševa i narukvica. I ono što je trebao biti hobistički povratak dizajnerskim korijenima i diskretni eskapizam od svakodnevnog života postao je u vrlo kratkom roku prava mala manufaktura! Moje "kraglice", narukvice, broševe i prstenje sada naručuju prijateljice i njihove prijateljice, a pravi su hit i u tvrtki u kojoj radim, gdje nema dana da jedna od kolegica ne nosi nosi nešto s potpisom "Kraglice & tak to!", ushićeno nam kaže Lidija.

kraglice i tak to, dijana karabašić
    Fashionistica i bloggerica Dijana Karabašić sa svojom omiljenom kraglicom oko vrata :) 

A odakle ideja da svoju modnu igru razvije oko tako neuglednog dijela odjeće kao što je kragna i da joj da ime "kraglica"? "Ideja za 'kraglice' nastala je na radionici, a samo ime je nastalo spontano, u razgovoru s prijateljicom. Kako uostalom i nazvati taj modni spoj kragne i ogrlice nego "kraglica"? 'Tak to' je prirodni nastavak tipičnog zagrebačkog 'špreha' koji podrazumijeva sve ostalo što izrađujem vikendima i u svakom slobodnom trenutku: broševe, prstenje, narukvice... A u planu je i proširenje asortimana... ", zaključuje Lidija.

kraglice i tak to

Lidijine kraglice načinjene su od uobičajenih, ali i manje uobičajenih materijala, pa tako u izradi, osim tkanina, koristi čak i plastične boce, od kojih izrađuje gumbiće-šljokice za svoje petar-pan kraglice. Žali jedino što boce dolaze u ograničenom broju nijansi i što za pozamanteriju mora svaki puta biciklom odpedalirati do obližnjeg dućana u Vrapču.

"Klišeizirano bi bilo reći da inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu i popularnoj kulturi. Inspiriram se samom sobom, kombinirajući svoja dva najdraža smisla – onaj za vizualno oblikovanje i onaj za humor, ističući kako kraglice imaju ljekovito svojstvo – popravljaju raspoloženje i svaku odjevnu kombinaciju.", kaže Lidija. U svakom slučaju, mi smo totalno "pali" na kraglice i nema dana da ne posegnemo za jednom od njih kako bi nam stajling bio veseliji i posebniji. U cijelom moru pretencioznih domaćih modnih persona i projekata, "Kraglice & tak to" iskočile su nam svojom simpatičnošću, nepretencioznošću i humorom. 

kraglice i tak to

Više saznajte na: www.facebook.com/kragliceitakto

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.