H&M-ova jesenska kolekcija 2013. predstavljena je publici u posebno uređenom prostoru Muzeja Rodin - bila je spoj klasično krojenih oblika s delikatnim haljinama, što joj je udahnulo dječački duh, dala je publici priliku da vidi H&M-ovu modu ukorak s međunarodnim modnim rasporedom. Kolekcija će biti raspoloživa u oko 200 prodavaonica širom svijeta od 5. rujna 2013. 

h&m, pariški tjedan mode

Jesenska kolekcija koju je osmislio H&M-ov dizajnerski tim razigrana je mješavina stilova koja spaja dramatične siluete s ukrašenim komadima. Uz odrezane frakove i muževni kaput, tu je i druga odjeća za van, boho jakna, kožna jakna s dvorednim kopčanjem ili svečana jakna širokog kroja. Delikatnost i dojam izblijedjelog sjaja prisutni su u komadima poput haljine otvorenih leđa sa šljokicama ili raskošnog prsluka koji pokriva samo ramena s resama, a pletivo je ključno, osobito kad se radi o vesti s pletenicama.

George Cortina bio je stilist prve H&M-ove modne revije na Pariškom tjednu mode i omogućio je H&M-u da predstavi svoju glavnu kolekciju sezone u sasvim novom svjetlu na modelima kao što su Cara Delevingne, Isabeli Fontana i Arizona Muse. Ozračje kolekcije vidljivo je u posebno izrađenom prostoru u vrtu Muzeja Rodin, uređenom kao stan iz snova koji pršti elegancijom zabava karakterističnih za Pariz 70-ih. Nakon modne revije goste su zabavili performansi francuskog umjetnika Owllea kao i 2 Many DJ.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.