Nova Marinski Jewelry kolekcija za jesen-zimu 2013./2014. predstavlja prijelaz iz života potpune slobode u svijet igranja 'ozbiljnih' uloga u kojem ipak opstaje duh vječne djevojčice nesputane normama, pravilima i vremenom. Uz nezaobilazan motiv ptičice koji se, kao simbol inspiracije provlači kroz sve Marinine kolekcije, prisutni su i ostali motivi flore i faune - posebno nas je zaveo prsten u obliku mačke

marinski jewelry

Kolekciju karakteriziraju pročišćene linije, organski osjećaj forme te minimalizam boja i oblika. Mliječno bijeli komadi nakita izrađenog od keramike posjeduju i treću dimenziju, koja svojom taktilnom kvalitetom nalikuje svili. Unutarnji dualizam prisutan je u kontrastu između boje materijala i crteža, suprostavljenosti motiva i oblika preuzetih iz prirode geometrijskoj ornamentici.

Ogrlice, naušnice, broševi i ukrasi za kosu namijenjeni su  ženama i djevojkama koje ne robuju normama te vole i cijene svoju, ali i slobodu svih živih bića. Marinski Jewelry nakit je za sve dame koje kreativnu energiju crpe iz slobode i mašte svojstvene djetinjstvu.

Iza brenda Marinski Jewelry stoji Marina Marinski, magistra povijesti umjetnosti i informatike rođena 1985. godine u Rijeci. Kao zaljubljenica u sitne stvari koji život čine ljepšim, 2008. pokreće svoj brand pod imenom Marinski Jewelry. Pod tim imenom stvara nakit od glinamola, drva i plastike oslikan motivima biljnog i životinjskog svijeta. Ptičice su nezaobilazan motiv u njenom radu kao simbol slobode i kreativnosti koji posjeduje neku univerzalnu unutarnju energiju. Godine 2011. ostvaruje suradnju u proizvodnji predmeta od keramike s rovinjskom galerijom Zdenac. Nakon toga upisuje tečaj keramike pri Pučkom otvorenom učilištu i u potpunosti se okreće izradi nakita i uporabnih predmeta od keramike. Glinu koristi u službi fine podloge koja joj daje mogućnost naglašavanja forme svakog predmeta te mogućnost oživljavanja ilustracijom tih istih predmeta. Inspiraciju pronalazi u prirodi i lijepim uspomenama iz djetinjstva. Živi i radi u Zagrebu.

Fotografiju nove Marinski Jewelry kolekcije potpisuje Doris Fatur.

Unikatan nakit iz kolekcije FW 2013./14. dostupan je od 28. listopada 2013. i može se naručiti putem maila (mmarinski@gmail.com) ili Facebook stranice.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.