Borovo Startas & Borosane, Obekei, Marmelo, Toxicat i Emma&Nala Jewelry modni su brendovi koji će se u organizaciji Be4trenda i JAM-a, udruge za promicanje hrvatske umjetnosti i međukulturnog dijaloga, predstaviti na modnoj reviji na prvom Tjednu dizajna Zagreb u subotu, 26. travnja, s početkom u 20 sati

startas

Startas tenisice, ručno izrađene platnene i kožne tenisice s gumenim đonom, tenisice su koje obožavaju Hrvatice i Hrvati. Osim što su nezaobilazna obuća svih generacija, hrvatski proizvod iz Vukovara dobitnik je i nekoliko nagrada koje potvrđuju kvalitetu ovog brenda. Najnovije modele legendarnih Startasica i Borosana moći ćete vidjeti na reviji koja je otvorena za sve posjetitelje.

obekei

Splitska dizajnerica Katarina Smolić svojom je prvom kolekcijom dala naslutiti da će njezin brend Obekei biti hit na hrvatskoj modnoj sceni. Njezina odjeća ima nevjerojatno ležeran prizvuk, kvalitetno je izrađena i nadasve originalna. Nakon uspješne kolekcije Golden Brigade, koju je u veljači predstavila fantastičnom kampanjom, Katarina će predstaviti novu kolekciju Opposite of Black 14. u kojoj je naglasak stavljen na bijelu boju i oslikanu svilu.

marmelo

Marmelo je prepoznatljiv te pomno promišljen proizvod izrađen u limitiranom broju primjeraka. Koloplet različitih oblika i kože kao dominantnog materijala uspješno je podcrtan 'dodatnim začinima' poput pluta ili metala što naposljetku kreira neobične, a istodobno iznimno praktične modne dodatke koji apostrofiraju žensku ljepotu. Marmelo kao brend postoji već tri godine, a od tada značajno niže sve veći broj klijenata i suradnji s eminentnim imenima domaće modne scene.

toxicat

Toxicat i njezina prva kolekcija odjeće 'A (symmetric) gameplay' udovoljava svakoj mladoj ženi, neovisno o njezinom stilskom izričaju. Sloboda kombiniranja, igra geometrije, monokromatski tonovi, funkcionalnost te udobnost odraz su kolekcije iza koje stoji mlada i talentirana dizajnerica Lia Stazia (Željka Molnar).

Osim što je školovana modna dizajnerica, Lia je blogerica i stilistica. Dizajnirala je nakit koji je predstavila na Fashion Weeku Zagreb, a bila je i dio dizajnerskog dvojca koji stoji iza imena Vintage Faith. Dizajnerica je inspiraciju za novu kolekciju potražila u geometrijskim oblicima, jednostavnosti te spajanju mekanih i udobnih materijala akromatskih boja tvoreći upečatljivu i prepoznatljivu igru simetrije i asimetrije.

emma & nala jewelry

"Sve ono što ne mogu nositi na sebi, a sviđa mi se, preselim na vrat, ponekad ruku. Recimo narančasta za majicu nije izbor, ali za ogrlicu već jest. Volim pomaknute kombinacije boja i materijala, malo čak nepraktične stvari, možda mrvicu agresivne, ali samo mrvicu, s dozom humora pa čak i ironije", izjavila je dizajnernica nakita Sonja Žigić, poznatija pod imenom Emma&Nala Jewelry.

Osim modne revije, na Tjednu dizajna Zagreb moći ćete posjetiti i vikend buvljak u dvorištu Laube, 26. i 27. travnja u trajanju od 11 do 19 sati.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.