Kolekcija sarajevskog Kaftan studija za proljeće/ljeto 2016. koloristički je inspirirana pejsažima francuskog impresionista Claudea Moneta. Silueta ove sezone je lagana, konkretna i posjeduje prepoznatljivu Kaftanovu senzualnu prefinjenost i eleganciju

kaftan studio 2016 proljeće

Posebno su nas očarale prekrasne transparentne košulje dugih i kratkih rukava s bogatim cvjetnim aplikacijama. Prozračne dizajnerske forme cijele kolekcije obogaćene su razigranim ručno rađenim detaljima i cvijetnim uzorcima. Kroz čitavu kolekciju su prisutni mekani materijali, forme su jasno definirane minimalističkim dizajnerskim potezima te nedvosmisleno sugeriraju visoku dozu estetike. Kaftan studio svojom novom kolekcijom ponovo naglašava ljepotu i nježnost žene, nudeći kvalitetu izrade i siguran dizajnerski potpis autora.

kaftan studio 2016 proljeće

kaftan studio 2016 proljeće

kaftan studio 2016 proljeće

Kafan studio je modni i dizajn studio iz Sarajeva čije su osnivačice sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović. Dizajnom se profesionalno bave 14 godina, a prije 5 godina su osnovale Kaftan studio, koji se nalazi u samom centru Sarajeva. Iza njih su brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje, te kostimografije za kazališne predstave i filmove. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.