Nakon velikog povratka gaćica visokog struka, retro-rublje je jako aktualno ove zimske sezone. Osim toga, to što smo prekrivene debelom odjećom, ne znači da je u ključnom trenutku nećemo morati skinuti i pokazati svu raskoš svog izbora donjeg rublja

rublje a la marilyn monroeGlavna inspiracija ove sezone jest Marilyn Monroe - gaćice s visokim strukom kakve je nosila najslavnija plavuša svih vremena vratile su se u modu. Na velika vrata ponovno ulaze visoki steznici i bodyji, po mogućnosti čipkasti, te klasični Marilynka-grudnjaci. Što se tiče materijala, prvenstveno se koriste saten i svila, uz nezaobilaznu čipku, te krep i pamuk.

Gotovo je sa zimskom monokromnošću - više ne dominiraju bijela, crvena i crna, već su u fokusu tople tamne boje - duboka ljubičasta, tamno zelena, tamno plava, čokoladna, te uvijek sigurna, ženstvena, ali i praktična - boja bjelokosti. 

Nemojte se začuditi ako naiđete i na „disko-boje" 80-ih - petrolej plavu, smaragdno zelenu, neonsko ljubičastu pa čak i žutu (boju senfa), koje savršeno naglašavaju blistavost i prozirnost tkanina koje su u skladu s klasičnim pravilima zavođenja. 

Rublje jesen-zima 2009/2010 ima ulogu i hibridnog odjevnog predmeta, na pola puta između rublja i pret-à-porter-a s tendencijom neo-romantike. Grudnjak koji se vidi kroz prozirnu majicu ili transparentnu košulju opet je in.

 

Osim toga, revije rublja za proljeće-ljeto 2010. nagovještavaju kako će rublje iduće godine biti temeljni odjevni predmet - pokazali su to Galliano, Dolce & Gabbana, Chanel... Glavna deviza bit će - underwear as outwear - a ova je zima samo uvertira tom trendu.

tendencije rublja, zima 2009: simone perele i victoria's secret

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.