Kolekcija ROBA.TO.DIE.FOR FW 2011/12 mračnom se atmosferom i minimalističkim, ali odvažnim i ultrašik stilom, naslanja na prethodnu DELUXE SS 2011 kolekciju, nastalu pod  intenzivnim utjecajem palete recesijskog sivila redefinirajući pojam luksuza današnjice

roba, to die for, fw 2011,2012

Aktivnim dualističkim pristupom pri stvaranju ROBE za jesensko-zimsku sezonu 2011/12 nastala je TO.DIE.FOR kolekcija sazdana na kontrastima, odnosno njihovim kombinacijama. Sljubljivanjem grube vune s glatkom kožom ili nježne svile s debelim i hrapavim velurom nanizalo se dvadesetak odjevnih komada za predstojeća hladnija godišnja doba. Osim navedenog kontrasta u teksturama tkanina, igralo se i s površinama i oblicima - glatke i pune površine presijecaju prorezi, kod majica, ili rupe, kod džempera. Oblici odjevnih predmeta često su transformativni - pojedine majice i jakne se uz pomoć kožnih remenčića iz jednostavnih i ravnih modela u nekoliko poteza pretvaraju u bogate i nabrane.

roba, to die for fw 2011, 2012

Kolekciju čine tri osnovna elementa: bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear izrađen iz kombinacije vune i kože. Osnovni odjevni komadi poput majica, hlača, topova te kombinezona izrađenih od najfinijih vunenih i svilenih materijala jednostavnih su i delikatnih krojeva s diskretnim akcentima, poput zanimljivog vratnog izreza/proreza koji istovremeno ističu siluetu i otkrivanju dijelove naše kože (majice rezane iznad pupka, bljesak dekoltea, leđa ili linije vrata npr).

roba, to die for, fw 2011, 2012

Njima su suprostavljeni ključni, karakterističniji komadi kolekcije tzv. outerwear poput predimenzionirane zimske jakne od finog vunenog tkanja i kože, te jakne i sakoi. ROBA posebnu pažnju poklanja kultu malih kožnih jakni koje su posebnim tretmanom, pomacima u kroju i izboru vrste i načina na koji je koža obrađena postale najtraženiji 'it komadi' brenda, odnosno njegovi zaštitni znaci. Ovosezonska je mala crna jakna, za razliku od prijašnjih,  priljubljena uz tijelo i ženstvenija s tek pokojim grubljim detaljem poput metalnog zatvarača ili neobrađenog, sirovog ruba.

roba, to die for, fw 2011, 2012

Lepezu TO.DIE.FOR haljina za predstojeću sezonu čine napalan mini haljina s karakterističnim prorezima koji se ponavljaju na dekolteu i preko cijelih leđa, korzet haljine iz crne perforirane kože, komotne kožne mini haljine jednostavnih krojeva u nježnoj boji sljeza te tunike izrađene iz mrežaste kože s plisiranim detaljima.

Novu kolekciju možete potražiti u Roba Storeu, Preradovićeva 30, Zagreb

Lookbook potpisuju:

Foto: Mara Corsino
Styling: Luciano Parisi/Valentina Airoldi
Šminka: Maura Cocco
Kosa: Marco Braca
Model: Martine Lervik, Elite Models Milano
Produkcija: Andrea Buglione
Layout: Ana Labudović

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.