Koloristički dinamične, neobičnih oblika i s crtežima koji vuku na Pop-art estetiku Roya Lichtensteina, torbe koje osmišljava i izrađuje mlada zagrebačka umjetnica Viki Vičić, zasigurno su među najneobičnijima na našem modnom tržištu... Poigravaju se klišeima te u svojim stripovskim oblačićima obiluju duhovitim citatima, nabijenima sarkazmom

viki vicic torbe

Iza branda Lefthanded ("Ljevoruka") stoji mlada dizajnerica i kreativka Viki Vičić. I sam logo njenog brenda je neobičan – potpis i pečat dječjeg crteža. "Sve je počelo nevino i naivno, kada me za školsku domaću zadaću nacrtao tada mali nećak Pavel. Tako su se počele stvarati neke moje izmišljotine, da bi ove godine počela priča s torbama – Lefthanded.", kaže Viki o počecima svog kreativnog putovanja.

viki vicic torbe

Kako je odabrala ime za brend? "Lefthanded sam odabrala jer sam i sama ljevakinja. Željela sam da ime bude jednostavno, lako pamtljivo, ali i nevezano samo za ove prostore, jer sam od početka znala da želim stvarati i izvan granica, s obzirom da ne volim granice i da je za mene, koliko god to otrcano zvuči, moj dom čitav svijet. To je ujedno jedan od razloga zbog čega su citati na mojim torbama na engleskom jeziku. Definitivno, ima nešto živahno, vragolasto, slikovito u duhu engleskog jezika što nisam uhvatila u materinjem. No ni odabir jezika nije definitivan, vidjet ću kamo me život i stvaranje ponesu."

viki vicic torbe

Brend Lefthanded je zamišljen za samosvjesne djevojke i žene sa stavom; za one koje se ne boje života, vole i slave život, ali ako ih on i udari - ništa strašno - s humorom i sarkazmom (najčešće na svoj račun) obranit će se i nastaviti dalje. "Iako je nisam tražila, nego je igrom slučaja došla do mene, Ida Prester i djevojke (žene) poput nje predstavljaju Lefthandedove muze. Naime, takva osoba je divna, draga, spontana, topla, jedinstvena, svoja, pametna, duhovita i sa stavom – sve ono, što, po mome mišljenju, žena treba biti..."

viki vicic torbeLefthanded inspiriraju humor, sarkazam, život, paradoksi života, filozofija (ona beskorisna koja nam samo puni glavu), igra bojama, umjetnički pravci s početka i sredine 20. stoljeća. Definitivno, ove maksi torbe, šarenog dizajna, ručno oslikane i duhovite, nikako neće proći nezapaženo u nekoj otkačenoj street-sytle kombinaciji.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.