Ako vam ove zime treba samo jedan - jedan jedini - neodoljiv i poseban modni dodatak koji će podići čitav vaš modni look (a i malo prašine oko vas - jer će je odmah i vaše prijateljice htjeti ;)); modni dodatak koji pršti posebnošću i stilom te predstavlja onu malu, šarmantnu točku na "i" čitave vaše modne kombinacije, onda je to definitivno torbica s potpisom hrvatskog brenda - Sharena. Otkrivamo vam tko stoji iza ovih prekrasnih, ručno rađenih torbi te kako one nastaju

torbice sharena

Ime brenda - Sharena - neće vas odvesti na krivi trag, dapače, torbice Sharena doista u šarene - dinamičnog kolorita, prekrasnih uzoraka, tonova i nijansi... Svaka je izrađena vrlo pomno - ručno od prekrasnih materijala poput pliša, brokata, tvida... Tekstura materijala i uzorci ostavljaju pod rukom fini reljefni dojam, a klasični, pomalo retro, oblici torbica, u kontrastu su s modernošću koncepta i izrade.

torbice sharena

torbice sharena

Ove prekrasne torbe zapravo nastaju od otpada - od stare odjeće i ostataka tkanina iz krojačkih radionica. Iza brenda stoji kreativna i nadasve talentirana Istranka Barbara Jugovac, diplomirana inženjerka arhitekture, koja je promjenila usmjerenje te je nakon već završenih dvaju programa (modelizma i stilizma), u talijanskoj školi mode i dizajna Callegari, krenula smjernom modnog i produkt dizajna.

"Započela sam s izradom linije modnih dodataka - torbica, a nakon toga želim pokrenuti i svoj brand odjeće. Oduvijek nešto stvaram, izmišljam, kreiram, bavim se umjetnošću. Osim toga, uvijek sam voljela reciklažu i refashion - koristiti već postojeće materijale i predmete i pretvarati ih u nešto drugo, novo i korisno, udahnuti im novi život. Osobito volim boje pa je tako i nastao naziv Sharena.", kaže nam Barbara.

torbice sharena

torbice sharena

Sve torbice su unikati (nema šanse da svoju Sharenu vidite na nekoj drugoj ženi :)) i sve su ručno izrađene. "Nastaju najčešće iz već postojećih odjevnih predmeta ili iz ostataka materijala nakon krojenja. Kod oblikovanja me najviše inspiriraju kombinacije boja i teksture tkanina,  tako da su torbice koje nastaju unikatne - ne postoje dvije iste. Stalno istražujem materijale, površinske obrade tekstila i osmišljam nove krojeve. Volim tekstilnu umjetnost i krojačke konstrukcije.  Posebno mi je zadovoljstvo izrađivati dodatke za određene odjevne kombinacije."

torbice sharena

Cijena torbica kreće se od 150 - 400 kn.

Detalje potražite na: Facebook Sharena

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.