Božur je jedan od najljepših proljetnih cvjetova, koji žene naprosto obožavaju. Slojevitost njegovih nježnih latica očarava nas svojim čarobnim bojama i raskoši... Upravo takvi – jedinstveni, prelijepi i posebni – jesu cekeri Božur iz Čakovca koje izrađuje Goga Mekovec. Njen brend Božur zaludio je niz domaćih, ali i stranih fashionistica, koje, posebno tijekom ljetnih dana, nikamo ne idu bez svog Božur cekera, ili kako se taj tip torbe zapravo zove – logožara

bozur by goga mekovec

Ceker vam možda ne zvuči pretjerano chic – naše bake i mame nosile su ih na tržnicu, u kupnju, ponekad na plažu... Mnoge od nas imaju poneki koji je zaspao na tavanu ili u podrumu. No čakovečka dizajnerica Goga Mekovec je cekerima (ili kako se oni zapravo zovu – logožari), udahnula potpuno novi život i vratila ih na velika vrata na modnu scenu. Poznate domaće, ali i strane, trendseterice kombiniraju Gogine cekere na sve moguće modne lookove i oni naprosto izgledaju – fantastično. Njen brend Božur u kratkom je roku postao popularan i prepoznatljiv hrvatski proizvod.

bozur by goga mekovec

Goga je svoj brend pokrenula 2015. pod imenom Božur by Goga Mekovec, s jednostavnom željom da se ne zaboravi tradicionalna hrvatska izrada logožara. "Logožari se izrađuju od biljke rogoz. Postoji muški i ženski rogoz, ali za ovu svrhu koristi se ženski jer je jači i izdržljiviji. Biljka rogoz raste u močvarnim područjima, bere se u ljetnim mjesecima, zatim se suši, razdvaja (češe) i sprema za zimu kada se pletu logožari. Nekad, ne tako davno, puno obitelji se prehranjivalo i školovalo izradom proizvoda od rogoza, a danas ih je ostalo još samo nekolicina koja to radi zbog očuvanja tradicije.", ističe Goga.

bozur by goga mekovec

Osim što prekrasno izgledaju kada ih Goga ukrasi trakicama, tilom i drugim aplikacijama te podstavi tkaninama u najrazličitijim bojama, s preslatkim uzorcima, ovi cekeri imaju još jednu veliku prednost – naime, rogoz je vrlo čvrst, ekološki i antialergijski materijal, pa stoga ne čudi njegova dugotrajnost. Ovo je odlična modna investicija jer će ceker od rogoza trajati desetljećima pa ćete ga nositi i vi, ali i vaši potomci.

bozur by goga mekovec

"Posebno me veseli spoznaja da sam stvarajući ovaj proizvod spojila tradiciju i modernost te uspjela doći do publike na našem i stranom tržištu. Uživam u tome što radim i najveća mi je želja da se ne zaboravi na logožare.", naglašava Goga.

bozur by goga mekovec

Gogine cekere možete kupiti u 3 veličine – mali, srednji i veliki, a ovisno o prigodi i modnoj kombinaciji, oni doista mogu funkcionirati za različite prilike – svakodnevni casual, za sve ljetne avanture, ali i za svečanije prigode. Ceker Božur dolazi upakiran u posebnu zaštitnu torbu koju izrađuju članovi udruge Humana Nova.

Detalje pogledajte na:

Facebook Božur by Goga Mekovec
Instagram bozurbygogamekovec

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.