Dizajnerica brenda Loré otvorila je prvi dan Ljubljana Fashion Weeka kolekcijom "Cien años de soledad" inspiriranom istoimenim remek-djelom Gabriela Garcíe Márqueza

loreta gudelj

Nastojeći ilustrirati radnju knjige, Loreta Gudelj se vezala uz simboliku djela poput žute i crne boje te cvijeća i leptira znamenitim za kolumbijskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost. Krojevi i materijali birani su sukladno temi i godinama koje obuhvaća literarni predložak, navodeći kao glavne tematske cikluse cjeline Buendía, Macondo te Aracataca. 

loreta gudelj

Dizajnerica je birala kombinaciju zagasitih i jarkih tonova koje asociraju na kolumbijsko podneblje i kolonijalne gradove te krojeve prve polovice 20. stoljeća. Kolekcija je u potpunosti izvedena od kašmira, tvida, premium vunenih štofova, merino vune, svile i makrame čipke kombiniranim s tkanim detaljima te vintage gumbima.

loreta gudelj

Loré odjevni predmeti uvijek su izvedeni od prirodnih materijala bez dodatka sintetskih vlakana s naglaskom na ručnu proizvodnju te uključuju kapute, haljine, hlače, bluze, suknje i veste u različitim krojevima. Kolekciju su upotpunili modeli cipela Les Autres iz Mass Hrvatska u bojama odjevnih predmeta.

loreta gudelj

loreta gudelj

loreta gudelj

loreta gudelj

loreta gudelj

loreta gudelj

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.