Zaljubljenici u daleka putovanja složit će se da su jesen i zima najbolje doba za bijeg u neki egzotičan raj, a na to nas podsjeća i FREYWILLE čarobnom kolekcijom nakita. Hommage à Paul Gauguin oživljava remek-djela slavnog francuskog slikara, bajkovite tropske pejzaže i zamišljeni svijet pun boja i sreće

freywile a gauguin

Paul Gauguin je bio utjecajni francuski slikar postimpresionizma, slavan po ekspresivnim slikama, jarkih i nestvarnih boja, koje prikazuju raskoš i ljepotu zavodljivih krajolika južnih mora. Posebno su poznate njegove slike nastale u Polineziji. Njegovo inzistiranje na primitivizmu imalo je i veliki odraz u hrvatskoj likovnosti, i to u rasponu od Meštrovićeva monumentalizma do tzv. "čuda Hrvatske naive", a lista umjetnika koji su njegovi neskriveni dužnici uključuje i veličine poput Matissea i Picassa.

freywile a gauguin

FREYWILLE kolekcija Hommage à Paul Gauguin sastoji se od tri osebujna seta. Dizajn POLYNESIA odražava Gauguinove čarobne impresije tropske flore i pejzaža. Glavni element dizajna su prelijepi ljiljani koji se ističu na zlatnosmeđim tonovima, a okrunjeni su bujnim, zelenim lišćem.

freywile a gauguin

TAHITI je dizajn u kojem se isprepliću motivi iz nekoliko Gauguinovih remek-djela, a posebno su prepoznatljivi cvjetni uzroci koji su krasili tradicionalnu odjeću polinezijskih žena te egzotično, opulentno voće. Sanjivi dizajn BORA BORA očarava pak konvergirajućim bojama i oblicima, a odražava uranjanje u tropski raj kroz izražajne elemente nadahnute egzotičnom otočnom florom.

freywile a gauguin

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu, posjetite FREYWILLE, Preradovićeva 2, u Zagrebu, online Boutique ili Facebook stranicu FREYWILLE Zagreb.

freywile a gauguin

freywile a gauguin

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.