Status žene u društvu se do danas nije značajno promijenio, razne predrasude prema ženama su itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak. Inspirirana tim promišljanjima nastala je kolekcija "Sisters" kroz koju sestre dizajnerice iz Kaftan studija propitujući vlastite različitosti predstavljaju dva autentična vizualna izraza koji, iako su naizgled drugačiji, funkcioniraju zajedno – jedinstveno

kaftan nova kolekcija

Poštivanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvaćanje su neki od najplemenitija odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz umjetničko djelovanje u sferi modnog dizajna.

kaftan nova kolekcija

Paralelno s finaliziranjem nove kolekcije putem Instagrama, pozvali su sve žene da objave storije pod hashtagom #sisters - te je tako nastala svojevrsna inicijativa koji je imala sjajan odaziv i gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite ali prihvaćaju jedna drugu bez predrasuda s ljubavlju i uvažavanjem.

kaftan nova kolekcija

Ono što im je, kako kažu sestre dizajnerice iz Kaftan studija, zanimljivo i čemu kao dizajnerice svjedoče godinama jeste to da žene, bez obzira na životna uvjerenja, viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu spajati sve različitosti te smatraju kako je upravo to njena najveća vrijednost.

kaftan nova kolekcija

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelijepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom modnog fotografa Edvina Kalića te da pritom kao soundtrack poslušate pjesmu "Sisters Are Doin' It For Themselves" u izvedbi Eurythmicsa i Arethe Franklin.

kaftan nova kolekcija

kaftan nova kolekcija

kaftan nova kolekcija

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.