Odjeću mladog dizajnera Arnela Vučića nosi Elizabeth Hurley, a njegove seksi ljetne haljine su hit sezone. Arnel unosi svježinu i sasvim nove vibracije na modnu scenu u regiji, kojom već predugo vladaju ista imena

arnel vucic, sarajevo fashion week

Kada sam prije nekoliko godina upoznala mladog modnog dizajnera Arnela Vučića (26) u Zagrebu, bila sam oduševljena njegovom iskrenom kreativnom energijom, bosanskim šarmom i posebnim umjetničkim zračenjem. Arnel nije poput mnogih dizajnera koje znamo s razno-raznih modnih evenata - kod njega nećete imati osjećaj prepotentnosti, unatoč uspjesima koje je nanizao tijekom 12-godišnjeg stvaralaštva (modom se bavi od puberteta). Te pozitivne osobine, uvijek dobro raspoloženje i njegov poseban pristup modi, nedavno su čak oduševile i slavnu Britanku Elizabeth Hurley koja je nosila (i poslije toga zadržala) jaknu s Arnelovim potpisom, prilikom snimanja na Mauricijusu za jedan austrijski modni časopis. U svojoj karijeri Arnel je radio za nekoliko poznatih modnih brendova u regiji poput Amadeus Jeansa, sarajevske Bellissime i Slovenke, te prikazivao svoju modu na različitim Fashion Weekovima u BiH. S Arnelom smo porazgovarali o modi, kreativnim procesima, iskustvima sa celebrityjima, snovima i željama...

Kada si shvatio da se želiš baviti upravo dizajnerskim poslom?
- Odlučio sam postati modni dizajner u trenutku kada sam uopće počeo razmišljati o tome čime se u životu želim profesionalno baviti, a to je bilo u prvom razredu gimnazije. S nepunih 17 godina imao sam svoju prvu reviju, nakon koje su sve druge stvari u mom životu pale u drugi plan, prioritet je postala moda, posao, stvaralaštvo.... 

Gdje pronalaziš inspiraciju?
- Ovo pitanje zaista ne volim. Ako npr. imam želju namjestiti neki interijer, onda me vjerojatno inspirirala ljepota tog prostora, njegove linije ili forma generalno. Tako biva i s ljudskom figurom - u jednom momentu ti se noge, recimo, mogu činiti jako privlačnima, pa onda odlučiš u kolekciji imati uske haljine do koljena dugoga rukava, kako bi zapravo na suptilan način vizualno naglasio noge (smijeh). Ne volim reći - "Inspiraciju za ovu kolekciju našao sam krstareći Mediteranom...", jer mi je zapravo to jako smiješno i loše izrežirano!

JAKNA ZA ELIZABETH

Slavna britanska glumica i dizajnerica Elizabeth Hurley nosila je jaknu s tvojim potpisom prilikom snimanja editorijala za jedan austrijski časopis. Te fotografije će uskoro biti objavljene i u bosansko-hercegovačkoj "Graciji". Kako je došlo do te suradnje?
- Suradnja s Elizabeth dogodila se zaista sasvim slučajno. Moj prijatelj Esned Nezić već jako dugo radi kao stilist u Beču, a tijekom snimanja s Elizabeth koju je Esned tom prilikom stilirao, došlo je do određenih komplikacija, pa je u zadnji čas meni zazvonio mobitel: "Imaš li koji dobar komad, hitno je!" (smijeh). Tako da se i na Elizabeth našla jakna s mojom etiketom, koju je zadržala i privatno, što mi u svakom slučaju imponira!

Što misliš o drugim dizajnerima?
- O onima koji imaju dobre kolekcije, mislim da odlično obavljaju svoj posao. Inače, nemam neke pretjerane privatne kontakte ni s dizajnerima ni s manekenkama. Ja samo radim svoj posao i trošim jako puno vremena na njega, a za fancy naslikavanja, pića i scenu nikada nisam bio pretjerano zagrijan.

arnel vucic, sarajevo fashion week

NAJLJEPŠE JE RADITI ZA SEBE

Inače, tko te podržava u tvom radu?
- Naravno, postoje osobe koje me podržavaju, i koje su mi dosta dale, ne mislim u materijalnom smislu. Hvala im! No bilo je vremena i kada sam samome sebi bio jedina podrška - najvažnije je da čovjek vjeruje u sebe, tada se zaista sve može! 

Radio si i u Zagrebu za Amadeus Jeans. Možeš li nam reći nešto o tom iskustvu?
- Da radio sam za Amadeus Jeans, jednog od najvećih proizvođača jeans i casual odjeće u Hrvatskoj. Moje vizije i moje slobode ipak su bile mnogo smjelije za tvrtku koja se godinama drži istog kursa, a to je da nema odstupanja. Radio sam i za dva bosansko-hercegovačka modna brenda, ali generalno je isti problem modne industrije na ovom podneblju. Ipak najljepše, a i najrizičnije je raditi za sebe!

Predstavljao si svoju modu i na Sarajevo Fashion Weeku. Da li si bio zadovoljan suradnjom?
- Da, apsolutno. Na Sarajevo Fashion Weeku sam prvu reviju imao već sa 18-19 godina, tako da sam na tom modnom događanju prisutan već jako dugo. U svakom slučaju cijenim organizaciju SFW-a i gospođu Amelu Radan.

Kakva je modna scena u BiH?
- Modna scena u BiH je manje-više ista kao i u Hrvatskoj. Možda je malo ljepše stanje u Zagrebu, jer Zagreb gravitira ka Milanu i Europi, ali zato je u Zagrebu i više popeglanih kartica nego u Sarajevu (smijeh).

arnel vucic

Koji materijal/tkanine najviše voliš i zbog čega?
- Najviše volim mješavinu prirodnih i sintetičkih vlakana tj. materijala, jer su takvi materijali i tkanine najpogodniji za obradu, doradu, izvedbu te da budemo svi iskreni i za - nošenje! Ali volim i svilu, naprosto obožavam metre i metre svile! Daj mi 10 metara svile i onda ona počinje djelovati - mašta može svašta!

Što su tvoji osobni trendovi za ovo proljeće i ljeto? Što savjetuješ čitateljicama Femine.hr?
- Uvijek svima savjetujem da nose svoje osobne trendove. U svakom slučaju trebate biti svoje i nositi ono što se vama dopada i u čemu se dobro osjećate. Jedino tako možemo doprinijeti razvoju mode i trendova, a ne da smo iz sezone u sezonu uniformirani!

Razgovarala: Ana Marija Dubek

Više o Arnelu potražite na: www.arnelvucic.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.