Ljeto neminovno asocira i poziva na seks. Toplo i sunčano vrijeme stavlja nas u dobro raspoloženje. Gola koža spremno jedan nonšalantni dodir partnera po koljenu pretvara u pulsirajuću želju i potrebu. Spremniji smo valjati se po travi, skakati u vodu, osjećati sve cijelim tijelom… 

paula kolumna seks i ljeto

U ljeto poslovi i obaveze malo uspore, imamo barem mrvu više vremena odmarati, a s odmornim tijelom i psihom, raste i libido. Tražimo užitak i ugodu, pa ima smisla da ih pronalazimo i u seksu. Za one na godišnjem odmoru, količina vremena bez posla i koktelčić na plaži još prije ručka daju prostora intimnoj zabavi. 

No koliko god ljeto nagovještava seks, toliko ga nekada blokira (iliti pravo cockblocka). Omara nad gradovima umara, usporuje sve do nepomičnosti. Ustrajna vrućina u nepomičnom zraku dovodi do tijela okupanih znojem i dahtanja u nastojanju da se makar i tako ohladimo. Ima i noći kada bi najradije spavala na mrvu hladnijim pločicama kupaone i kada čvrsto vjeruješ da više nikada neće svanuti dan dovoljno hladan i ugodan za zagrljaj, a kamoli za seks.

Ipak, bilo bi šteta ovim barijerama dopustiti da ukradu ljetni užitak, umanje strast i ugasnu iščekivanje. Uz malo pripreme i inovacije, ljeto dobrog seksa ispunit će ono što obećava, a možda i više od toga kada vas ljetne tegobe inspiriraju na isprobavanje novih ideja. U ovom tekstu slijedi nekoliko praksi i savjeta koji vam mogu pomoći da ljetnu seksualnu energiju iskoristite do maksimuma.

paula kolumna seks i ljeto

Poze prikladne vrućinama

Seks sa što manje dodirivanja možda zvuči kao oksimoron, ali je spas kada je temperatura takva da ne možeš zamisliti nečije tijelo na sebi ili ispod sebe. 

Doggy poza upravo se tu uklapa, kao savršena za ljetne vrućine – jedna se osoba savine u struku, dok se osoba koja penetrira stane iza nje te se na taj način ne dodiruje ništa osim prostora genitalija. Iako možda uobičajena i često spominjana, ova poza može imati i razne varijacije u čije isprobavanje se možete upustiti narednih tjedana. Obje osobe mogu klečati na krevetu, ili jedna osoba kleči na krevetu dok druga stoji pored kreveta, možete se smjestiti u tuš, osoba koja se savija to može učiniti i preko stola ili pak hladnog kuhinjskog elementa.

paula kolumna seks i ljeto

Perec poza zahtijeva malo omotavanja jedno oko drugoga, no još uvijek dovoljno malo da bude ugodno – jedna osoba legne na bok i digne jednu nogu, dok joj osoba koja penetrira zajaše drugi nogu i približi se kako bi moglo doći do penetracije. Škarice poza slična je perecu s malim preinakama – obje osobe legnu na leđa, ukrste noge i približe se kako bi moglo doći do penetracije.

Poanta ovih ljetnih poza jest smanjiti površinu tijela koja se dodiruje i trlja, pa tako smanjiti i količinu znoja i trenja. Za umanjivanje trenja može poslužiti i baby puder koji prije seksa utrljate u, recimo bedra kod perec poze. Puder će upiti znoj i umanjiti trljanje kože koje može izazvati iritacije.

paula kolumna seks i ljeto

Igračke za parove na daljinsko upravljanje

Ako vas niti jedna od gore navedenih poza nije ohrabrila za partnerski seks tokom ljetnih vrućina, možete probati seks bez apsolutno ikakvog dodira s partnerom. Točnije, dodir vršite jedino putem seks igračke na daljinsko upravljanje. LELO nudi nekoliko vrhunskih vibratora koje možete koristiti zajedno čak i kada ste na potpuno drugim, što rashlađenijim, krajevima sobe.

TIANI 3 i IDA WAVE vibratori su namijenjeni klitoralnoj i vaginalnoj stimulaciji. Oba se umetnu u vaginu, tako da manji dio stimulira iznutra, dok je veći dio prislonjen na usne i glavić klitorisa izvana. TIANI se povezuje s daljinskim upravljačem te se putem njega i kontrolira brzina i obrazac vibracija. IDA WAVE se pak povezuje s mobilnom aplikacijom kojom se kontroliraju vibracije vanjskog klitoralnog dijela, kao i onog unutarnjeg koji pokretima stimulira G-zonu.

paula kolumna seks i ljeto

HUGO je masažer prostate kojeg se kontrolira i gumbima, ali i samim pokretima daljinskog upravljača, a može ga se upariti i s prstenom za penis TOR 3 kada i ako vrućina u vama ipak nadjača onu izvan vas.

Put avionom sa seks igračkom

Ako na ljetni godišnji negdje putujete avionom, pazite kako i gdje nosite igračke. U nekim državama seks igračke ilegalne su pa vam se može desiti da bez igračke ostanete već na aerodromu i da putovanje odmah započne loše. Ja znam da bi meni sve bilo uništeno da mi oduzmu SONU 2 CRUISE. U takvim situacijama, bolje ne isprobavati sreću.

paula kolumna seks i ljeto

Svaka aviokompanija ima svoja pravila za prtljagu, no nekih generalnih naputaka za nošenje igračaka dobro se uvijek držati. Ako igračka ima sigurnosno zaključavanje, provjerite u uputstvima kako to učiniti te ju zaključajte. Tako se osiguravate da se neće sama od sebe upaliti u vašoj prtljazi. Budući da je određene baterije zabranjeno nositi u predanoj prtljazi, sigurnije je igračke na punjenje nositi u ručnoj prtljazi. Uostalom, tako ste sigurniji da se neće izgubiti, a i da neće cijeli let kasniti jer se vama upalio vibrator dok su kofer tovarili na avion – ups! Igračke u ručnoj prtljazi stavite u prozirne ziplock vrećice. Za slučaj da vas na securityu odluče dodatno pregledati, na ovaj način neće morati otvarati i dirati igračku kako bi vidjeli o čemu se radi.

Seksi igrice izvan kuće

Ako ste ikada htjeli isprobati seks na nekom javnome mjestu, ljeto je pravo vrijeme za to. Pobjegnite vrućinama i potražite kakvu privatnu plažu, uvalicu, dio šume bez puteva i ljudi, te pustite uzbuđenje de se pomiješa sa nervozom i žurnošću radi straha da bi vas netko mogao uloviti. Seks na ovakvim lokacijama često zahtjeva da budete agilni, brzi i spremni. Tako je, recimo, kratka haljina super odabir za outfit koji lako pruža pristup užitku, a možete jednostavno i goli ući u more pa imati pristup svemu. Vibratori koji se mogu nositi i kojima se može upravljati na daljinu, poput TIANI i IDA WAVE, također su prava poslastica za isprobati na zabačenim javnim mjestima (ali ne u moru!)

paula kolumna seks i ljeto

Nove senzacije 

Dodir prstima zamijenite dodirom perom ili grančicom ružmarina. Umjesto vrućeg poljupca, između usana stavite kockicu leda i prođite po tijelu partnera ili partnerice. Igrajte se zaleđenim bobicama grožđa. Staklene i metalne seks igračke rashladite u frižideru i takve ih koristite. Istražujte tijelo jedno drugoga pod hladnim tušem ili u hladnoj kupki. Goli se smjestite na balkon, u vrt, ili na nudističku plažu i osjetite sunce i vjetar na svakom dijelu kože.

Pustite nove senzacije na svoje tijelo i u svoj seks. Sve oni što se inače čini možda malo preizazovno, prekomplicirano ili nepotrebno, u ljeto može biti sasvim jednostavno i ugodno. Ljeto poziva na seks zato što poziva na užitak i uživanje. Zašto se ne na taj poziv i odazvati?

paula kolumna seks i ljeto

Piše: Paula Brečak
Web: www.thewolfnomad.com
Instagram: www.instagram.com/thewolfnomad/

Powered by: www.lelo.com
Instagram: https://www.instagram.com/lelo_official/

Facebook: https://www.facebook.com/LELO.Official/

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.