Najčešće pitanje koje mi žene postavljaju kada mi se obraćaju kao vizažistici i beauty business trenerici jest ono poput koja podloga/maskara je najbolja. Naravno da imam svoje favorite, no ne požurujem s odgovorom znajući da ne postoji univerzalna podloga, pa čak niti maskara koja će odgovarati baš svakome. Razlog je i više nego jednostavan – sve smo različite i imamo različite potrebe, pa tako i naša koža i trepavice! 

avon kolumna

Vjerujem da ćemo se svi složiti da nam je krajnji cilj svima jednak – imati besprijekornu i lijepu kožu, kao i trepavice s kojima će naše oči biti posebno istaknute i prodorne. Ipak, put do zajedničkog cilja nam se razlikuje. Različitim tipovima kože odgovarat će drugačije podloge, dok će nečije trepavice zablistati kada im se doda volumena, a neke je potrebno samo malo produljiti. Stoga, predlažem da upoznate vrhunske podloge i maskare, a potom odaberete one najbolje za sebe.

avon kolumna

Za sve one koji žele dugotrajnu podlogu koja izgleda svježe i do 24 sata, ne razmazuje se i ne ostavlja tragove, a ujedno je lagana i prozračna oduševit će se s Avon True Power Stay podlogom za lice. Namijenjena je svim tipovima kože, a posebno mješovitoj do masnoj koži. Osobno je volim koristiti za posebne svečanosti i prilike. Iako nam je ponekad potrebno 100% prekrivanje, to ne znači da istovremeno ne želimo i 100% prirodan izgled – upravo to pruža Avon flawless tekuća podloga za lice sa zaštitnim faktorom 15. Matira kožu bez efekta maske, a formula je postojana.

avon kolumna

A za izrazito masnu do mješovitu kožu, preporučujem Avon True Flawless Ultramatte podlogu koja pruža cjelodnevni mat efekt i formulu bez ulja. Najnovija podloga apsolutni je HIT za sve tipove kože, a posebno za normalnu do suhu kožu. Avon Serum podloga sadrži humektanse, blistave sastojke i antioksidanse vitamine C i E koji u trenu povećavaju razinu hidratacije do 200%, zadržavajući vlagu unutar kože čime trenutno i dugoročno pružaju koži bolji i blistaviji izgled. Pruža laganu do srednju pokrivnost, otporna je na znoj i vlagu te štiti sa SPF 30. Osobno, moj trenutni favorit koji koristim svakodnevno!

avon kolumna
Sada vjerujem da već znate u kojem smjeru ide i odabir najbolje maskare – važno je da odgovara isključivo tvojim trepavicama! Ako tražiš efekt umjetnih trepavica i još pritom laganu formulu s keratinom i njegujućim ricinusovim uljem, Avon Euphoric Volume & Length maskara je pravi odabir za tebe. Istovremeno daje volumen i duljinu, a četkicom u obliku pješčanog sata obavija svaku pojedinu trepavicu intenzivnom bojom (crnom, plavom ili smeđom). Ako imaš dugačke trepavice, ali ravne, preporučujem jednu od Unlimited Instant Lift maskara koje će uviti i fiksirati tvoje trepavice svojim inovativnim zaobljenim četkicama. A jedna od najpopularnijih maskara zasigurno je Lash Genius 5u1 maskara koja istovremeno pruža volumen, duljinu, razdvajanje, podizanje i intenzivnu boju – trepavice za poželjeti!

Shvatili ste poantu – najbolja podloga i maskara su upravo one koje će maksimalno zadovoljiti vaše potrebe!

avon kolumna

Piše: Maria Santini; Avonova Beauty trenerica, magistra psihologije
www.avon.hr
Photo: Petar Santini

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.