Stručnjaci s katedre za sociologiju američkog Sveučilišta Oregon proveli su istraživanje o idealnom muškarcu kojeg žene priželjkuju. Do sada su se najčešće radila obrnuta istraživanja – idealna žena u muškim očima. Svakako, ispalo je da su žene još malo nerealnije od muškaraca. Žene žele – zgodne, čiste, iskrene, duhovite, uspješne muškarce, a najvažniji od svega im je – osjećaj sigurnosti

zgodan muškarac

Uoči Valentinova, zapitale smo se što želimo od muškaraca koji nas okružuju. Želimo li poklone kao „materijalan“ iskaz ljubavi ili želimo samo da Valentinovo bude simboličan vrhunac svakodnevice koja je iz dana u dan okupana romantikom. A onda smo shvatile da zapravo, za početak, ne znamo ni kakvog muškarca želimo (bez obzira imamo li ga već ili ne).

Većina žena u glavi ima nekakav prototip idealnog muškarca, kao što većina muškaraca u glavi ima idealnu ženu. Na mnoga istraživanja koja pokazuju kakve to “savršene“ žene muškarci priželjkuju već smo naišli, ali tek nedavno provedeno istraživanje Sveučilišta Oregon u SAD-u, dalo je sustavan odgovor – kakav je idealan prototip muškarca san većine žena. Moramo priznati, prilično smo nerealne.

Sigurnost – prva na listi ženskih želja je sigurnost. Osjećaj sigurnosti priželjkuje čak 89% ispitanih žena. Žene se žele osjećati zaštićeno pa bi idealan muškarac kao prvo morao biti „vitez“ koji bi joj jamčio da će biti oslonac u svakom trenutku njena života. Žene cijene muškarce koji se ne povlače pred potencijalnim konfliktom.

Iskrenost – na drugom mjestu karakteristika idealnog muškarca je iskrenost. Žene vole transparentne muškarce u koje mogu imati puno povjerenje. Dečki, ako na umu imate dugoročnu vezu, od početka karte postavite otvoreno.

Kulinarski talenti – na visokom trećem mjestu, čak prije izgleda, uspjeha i novca, nalazi se kuharski talent. Muškarac koji zna kuhati modernoj će ženi biti privlačniji od šeprtlje u kuhinji. Dakle, svi vi, koji ne znate ni jaje speći, trk na tečaj kuhanja.

Uspjeh – materijalna sigurnost, ambicija i dobra karijera pri vrhu su osobina koje žene traže kod muškaraca. Žene ne vole „luzere“, dapače, istraživanje pokazuje kako su neuspješni muškarci manje privlačni čak i ako su zgodni i šarmantni.

Savršeno tijelo – ženama je važno lijepo oblikovano muško tijelo. Naviknite se na redovno vježbanje i nećete proći nezapaženo.

Osjećaj za stil – ne, žene ne smatraju da se samo homoseksualci trebaju znati dobro obući. Itekako ih privlače dobro odjeveni muškarci. Žene ništa ne odbija više nego loše odjeven muškarac. Iako svi znamo da "odjeća ne čini čovjeka", žene ćete lako impresionirati ako pogodite odjevnu kombinaciju.

Miris – žene vole muškarce koji dobro mirišu. Njegovan i namirisan muškarac posebno će lako šarmirati ženu i to će biti njegova velika prednost posebno u zavođenju i prvim danima veze. Ipak, osim dobrog parfema, pokazuje se da žene, kao i muškarci, pronalaze partnera čiji miris tijela im inicijalno odgovara. 

Iznenađenja – mali znakovi pažnje ženama su iznimno važni. Ne mora se uvijek raditi o skupim poklonima, dapače, žena će više cijeniti kreativan poklon pun simbolike, nego skupocjeni poklon. Žene vole iznenađenja u vidu sitnih poklona, čokolada ili buketa cvijeća. Istraživanje je pokazalo da čak i odrasle žene „padaju“ posebno na plišane igračke i CD-e s omiljenom glazbom.

Humor – iako se načelno smatra kako je ženama jako važno da muškarac bude duhovit, humor se našao na zadnjem mjestu liste. Naravno, i dalje je pri vrhu prioriteta, ali ne i najvažniji.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.