Luksuzni apartmani Palacio Celeste, smješteni u jednoj od palača nasred Straduna, očaravaju na prvi pogled. Dizajn interijera nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, koji je uz minimalne preinake unutarnjeg prostora uspio sačuvati dio bogate dubrovačke povijesti

palacio celeste dubrovnik

"Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik!" izjavio je davno slavni pjesnik George Bernard Shaw, dok je njegov kolega Lord Byron, u jednom od svojih zapisa iz 19. stoljeća, istaknuo Dubrovnik kao grad biser Jadranskog mora. Dubrovnik punim plućima diše stoljetnu tradiciju života utkanog u svaku poru grada. Neizostavna je destinacija za svjetske putnike, ali i brojne Hrvate jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova. Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjevjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate i od Unescoa.

palacio celeste dubrovnik

Tik do Straduna, žile kucavice grada, pronaći ćete Palacio Celeste, novouređeni luksuzni apartman smješten u jednoj od palača, koji osvaja na prvi pogled. Raspolaže s ukupno 4 jedinice, dvije deluxe dvokrevetne sobe i dva Junior suitea, a funkcionira po principu bed & breakfast, koji se služi u Cele Gourmet & Lounge Baru. Smješten na samom Stradunu, Cele Gourmet & Lounge Bar jedno je od omiljenih gastro odredišta u gradu, za koji vrijedi poznata  dubrovačka izreka: Ukoliko dovoljno dugo sjediš na Stradunu, možeš vidjeti cijeli svijet kako prolazi! Ponuda doručka bogata je i raznovrsna, svaki će foodie pronaći nešto po svom guštu: od obilnog engleskog doručka, poširanih jaja na nizozemski način do fitness varijante sa žitaricama, voćnog smoothieja ili pak slasnog francuskog tosta te mekanih američkih palačinki.

palacio celeste dubrovnik

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis arhitekta Duje Kaliterne, zaslužnog za obnovu i uređenje brojnih luksuznih hotela diljem Jadrana. "Smješten u nekadašnjeg derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom ''saločom'' je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija je postala vidljiva", istaknuo je Kaliterna.

palacio celeste dubrovnik

Kod interijera se pazilo da sve bude u umirujućim nijansama boje pijeska i slonovače, ništa ne dominira, tek tu i tamo nekakav detalj sa starinskom pozlatom ili modri zastori. Kupaonica je pravo malo zasebno remek djelo, sa sanitarijama Carlo Frattini i trendovskim terazzo uzorkom, koji se koristio kao baza za postolja i zid iza umivaonika. Namještaj i rasvjeta su pomno birani za svaki prostor zasebno, stoga je svaki apartman jedinstven na svoj način. Topli ljetni dani su iza ugla, a s njima i dugo iščekivani godišnji odmori. Priuštite si ove godine svima potrebnu malu dozu luksuza i provedite nekoliko čarobnih dana u čarobnom gradu pod Srđem, smješteni u jednako čarobnoj Palacio Celeste.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.