Francis Kurkdjian jedan je od najdarovitijih kreatora izvanrednih mirisa u suvremenom svijetu. Svoje mirise kreira kao protutežu klasičnim mirisima, želeći stvoriti nešto uistinu jedinstveno, novo i posebno. Njegova parfemska kuća jedna je od najcjenjenijih među niche brendovima u Francuskoj i na svijetu

maison francis kurkdjian

Francuz porijeklom iz Armenije, francis Kurkdjian već s 25 godina stvara svoj prvi parfem - Le Male, za Jean Paul Gaultier. Od tada, stvorio je desetke mirisa za svijet mode, ljepote i luksuza - Escada Lily Chic (2000.), Giorgio Armani Armani Mania (2002.), Christian Dior Cologne Blanche (2004.), Guerlain Rose Barbare (2005.), liniju MDCI parfema- Rose de Siwa i Promesse de l'Aube (2006.), F by Ferragamo (2006), Narciso Rodriguez For Him (2007), Elie Saab i dr.

maison francis kurkdjian

Parfemska kuća Kurkdjian osnovana je 2009. godine, otvorenjem parfumerije u rujnu 2009. na adresi 5 rue d'Alger u Parizu. Uređenje prostora parfumerije inspirirano je natkrivenim prolazima i galerijama starog Pariza. U Martimexu u Zagrebu možete pronaći njegove najpoznatije kreacije (uz limitirane edicije i mirise za prostor), kao što su unikatni APOM čije je ime skraćenica od A Piece Of Me, A La Rose cvjetni buket na bazi ruže i božura, čarobnu kombinaciju ruže i pačulija u Lumiere Noire, vodenastu rapsodiju Acqua Universalis ili moderne klasike Pluriel Masculin i Féminin. 

Jedan od najposebnijih mirisa s potpisom Maison Francis Kurkdjian je Baccarat Rouge 540. Svake godine, parfemska kuća Francis Kurkdjian lansira limitiranu ediciju. Krajem 2015.  lansirala je Baccarat Rouge 540, miris koji slavi 250. godina postojanja ikonske tvornice kristala «Baccarat». Snažan i karakteran, sam naziv priziva preobrazbu jasnog kristala pomiješanog s 24-karatnim zlatnim prahom i postupno dovedenog do fuzije na 540 stupnjeva, za uzbudljivo, užaren crveni izgled.

maison francis kurkdjian

Parfem je svijetao i sofisticiran. Francis Kurkdjian želio je stvoriti miris koji se na koži stapa kao topli, kremasti amber i cvjetno-drvenasti povjetarac. Miris predstavlja poetsku alkemiju intenzivnih, gustih i svijetlih tonova u kojem se nalazi 24% esencijalnih ulja. Mirisna piramida odiše drvenastim, cvjetnim i amberastim tonovima.

Gornje note : Jasmin, Šafran, Crvena naranča, Citrusi
Srednje note: Lavanda, Smilje, Molekula Hedione
Baza: Cedar, Mahovina, Hrast, Ambergris

Cijena edp 70ml: 1.462kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.