Kakva god ova godina bila i ona je došla kraju, a to znači i malo lijepih vijesti. Božićni blagdani i darivanje. Donosimo vam inspiraciju za darivanje svih postojećih i budućih zaljubljenika u prirodu; jer darovi koji će u našim životima ostati godinama za nas su jedini istinski vrijedni darivanja

fjallraven ideje za darivanje

Nema te motivacijske poruke, nema te knjige samopomoći, nema tog filma katastrofe koji nas je mogao pripremiti za ono što nam je ova godina servirala. Čovječanstvo je zaista stavljeno na najbrutalniji nenajavljeni test u povijesti, a rezultati se još čekaju. Jeste li "ovo sve" iskoristili za osobni razvoj? Jeste li u karanteni ovladali nekom novom vještinom, ušli u olimpijsku formu i pročitali top 100 knjiga koje su promijenile svijet? Vjerojatno niste, ali možda i nije problem u vama, nego u očekivanjima. Koliko ste puta pomislili, pa čak i izgovorili misao – a što ja mogu doprinijeti, kao da će to promijeniti svijet? Vjerojatno često, naročito otkad je održivost postala top-tema. Što moje odgovornije ponašanje, odvajanje otpada, recikliranje, savjesnije kupovanje može promijeniti? U Fjällrävenu održivost je top tema od osnutka i mi znamo da jedan čovjek neće promijeniti svijet. Ali ono što mijenja svijet iz korijena  je to hoće li svatko od nas uopće pokušati. To se najbolje pokazalo u ovoj pandemiji – svi mi imamo svoj svijet koji itekako možemo očuvati odgovornim ponašanjem i to je sasvim dovoljno pod uvjetom da se svi toga pridržavamo.

fjallraven ideje za darivanje

Ovih blagdana više nego ikada svi smo zaslužili malo veselja i uzbuđenja koje donosi otvaranje poklona u društvu najbližih. Zato si nemojmo i oko toga postaviti previsoke zahtjeve samo kako bi mogli odustati; dovoljno je da poklonimo nešto što će preživjeti brojna sljedeća darivanja. I da poklone zamatamo u omot koji se može reciklirati. Dovoljno da nešto lijepo kao što je darivanje ne pretvorimo u nešto ružno kao što je gomilanje otpada.

fjallraven ideje za darivanje

Vuna: najtalentiraniji materijal koji možemo pokloniti: 2020. godina nas je silom zatvorila u kuće, ali dobra stvar da smo pritom naučili cijeniti udobnost kod odjeće. A ima li što toplije, udobnije i utješnije od mekanog vunenog zimskog pulovera? Fjällräven Övik Knit Sweater pulovere odlikuju baš te poželjne osobine, uz prekrasne karakteristične skandinavske uzorke. U opušteni kućni, ali i vanjski zimski ambijent savršeno se uklapaju i Övik Flannel Shirt košulje jer mekoća i toplina flanela zaista su vjesnik zime. Naravno, neizostavan dio zime su i zimske kape, a od čitavog niza različitih vunenih modela izdvajamo novitet s kojim nećete pogriješiti, bilo da ga poklanjate sebi ili nekom drugom: 1960 LOGO HAT.

fjallraven ideje za darivanje

Rebrasto tkana vunena kapa robusnog dizajna i preklopljenog ruba ponosno nosi Fjällrävenov logo i godinu osnutka pružit će svu potrebnu toplinu i mekoću na zimskim minusima. Fjällräven Re-Wool linija proizvoda objedinjuje tradicionalno talijansko umijeće proizvodnje visoko-kvalitetnog materijala sa svim sjajnim osobinama vrhunske vune. Fjällräven surađuje s predstavnicima tekstilne industrije u gradu Pratu tako da koristi izradu svojih komada koristi materijale preostale od proizvodnje, viškove te malu količina već korištene vune. Tako su nastali proizvodi koji će svakako postati zimski klasici: Re-Wool kapa i šal koji će vas osvojiti svojom mekoćom i bojama, Greenland Re-Wool Sweater pulover visokog ovratnika u muškoj i ženskoj varijanti izrađen melanž tkanjem.

fjallraven ideje za darivanje

Ne želim ruksak, niti mi treba: Rekao je nitko nikad. Školarci, studenti, umirovljenici i svi oni između vole ruksake. A naši ruksaci su nešto posebno. Recimo Kånken, najvoljeniji svjetski ruksak – skromna četvrtasta ikona koja će razveseliti čak i najizbirljivije među nama. No Kånken Essentials, kolekcija modnih dodataka prepoznatljive Kånken estetike savršena  je za blagdansko darivanje. Tu su Mini Cooler rashladna torba koja će vašu hranu i piće održavati hladnima, Toiletry Bag kao savršena torbica za kozmetičke potrepštine, Photo Insert za zaljubljenike u fotografiju, Travel Wallet novčanik za svjetske putnike, Pen Case pernica za pisaći pribor školaraca i onih koji se tako osjećaju. Ako želite novu futrolu za neki od vaših omiljenih gadgeta tu su Kånken Tablet i Laptop Case, a svi koji žele praktičan novčanik za kartice i mobitel tu je Kånken Card Wallet. Sve za svaku vašu pustolovinu, veliku ili malu, važno je da u nju krećemo čista srca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.