Dugo je književna scena u Hrvatskoj čekala veliku vijest - kojoj će izdavačkoj kući pripasti prava na najveći fantasy bestseler u svjetskoj povijesti - velebnu sagu o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Napokon znamo odgovor - izdavačka kuća Mozaik knjiga donosi na hrvatsko tržište nova izdanja Harryja Pottera

harry potter mozaik knjiga

Omiljene knjige o Harryju Potteru, najslavnijem čarobnjaku svih vremena, nakon nekoliko godina vraćaju se u Hrvatsku, u sigurne ruke izdavačke kuće Mozaik knjiga. Podsjetimo, prava na tiskanje serijala od sedam knjiga s potpisom J.K. Rowling u Hrvatskoj je imao nakladnik Algoritam, koji je propao, a nakon toga su prava na ovu franšizu za naše tržiše bila izgubljena. Knjige o Harryju su postala jako tražena roba, pa su se kompleti prodavali i za više od nekoliko tisuća kuna.

harry potter mozaik knjiga

U izdanju Mozaika knjiga objavljeni su i hrvatski prijevodi kriminalističkih romana Roberta Galbraitha (pseudonim J.K. Rowling) poput "The Cukoo‘s Calling" (Zov kukavice), "The Silkworm" (Dudov svilac), "Career of Evil" (Karijera zla), "Lethal White" (Smrtonosno bijelo) te "Troubled Blood" (Nemirna krv). Ova činjenica vjerojatno je također pridonijela tome da Mozaiku pripadnu prava na Pottera. Za sada nam iz izdavačke kuće M.K. nisu dali više informacija, ali veselimo se novim izdanjima i činjenici da je Harry u Hrvatskoj došao u sigurne ruke. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.