Počela je pretprodaja trećeg nastavka sage o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu – "Harry Potter i zatočenik Azkabana". "Dobro došli u Moćni bus, hitni prijevoz za vještice i čarobnjake u nevolji. Samo ispružite ruku sa štapićem, popnite se u autobus i odvest ćemo vas kamo god poželite..."

harry potter i zatocenik azkabana darivanje

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju predivno novo izdanje trećeg dijela serijala o Harryju Potteru – "Harry Potter i zatočenik Azkabana" – u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga, su:

IVANA FLUKSI, KOPRIVNICA

MARIJA VALIČEVIĆ, JASTREBARSKO

INES BOBINAC, BJELOVAR

Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva mogu uživati u novom izdanju svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 600 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 85 svjetskih jezika te poslušan u više od milijarde sati kao audio knjiga. Zanimljivo je da je sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.

Prijevod trećeg nastavka na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, koja je domaćoj publici poznata od prije jer je za Algoritam prevela četiri nastavka ("Harry Potter i Plameni pehar", "Harry Potter i Red feniksa", "Harry Potter i Princ miješane krvi" i "Harry Potter i Darovi smrti").

harry potter i zatocenik azkabana darivanje

J. K. Rowling autorica je uvijek popularnog, epohalnog serijala o Harryju Potteru, čijih je sedam nastavaka prodano u više od šesto milijuna primjeraka, prevedeno u više od osamdeset svjetskih jezika i ekranizirano u osam planetarno popularnih filmova. U dobrotvorne svrhe napisala je i tri popratna naslova, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći koji je nadahnuo novi serijal filmova, a čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander. Priča o Harryjevom odraslom životu nastavila se u obliku kazališne predstave Harry Potter i ukleto dijete, koju je J. K. Rowling napisala s dramatičarom Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem. 2020. godine vraća se štivu za mlađe čitatelje s bajkom "The Ickabog", a tantijeme donira Volantu, svojoj dobrotvornoj zakladi koja podržava rad dobrotvornih udruga čiji je cilj umanjiti društvene posljedice pandemije koronavirusa. Njezin je najnoviji roman za djecu, "The Christmas Pig“, objavljen 2021. godine. J. K. Rowling dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoja djela, uključujući i kriminalistički serijal kojeg je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith. Volantom podržava velik broj humanitarnih akcija i osnivačica je Lumosa, dobrotvorne udruge koja se bori za međunarodnu reformu brige o djeci. J. K. Rowling živi u Škotskoj sa svojom obitelji.

RADNJA: Kad Moćni bus propara mirnu noć i uz glasnu škripu kočnica stane pred njega, Harry Potter zna da nova školska godina može i službeno započeti. Sirius Black, masovni ubojica i najvjerniji pristaša lorda Voldemorta, pobjegao je iz zatvorske ćelije zloglasne tvrđave Azkaban i čini se da ga goni mržnja prema Harryju. Na prvom satu proricanja sudbine, profesorica Trelawney ugleda zlokoban znamen smrti u listićima Harryjeva čaja. No sve opasnosti blijede pred zastrašujućim dementorima koji nadziru Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu te čekaju prijestupnika kojeg će kazniti poljupcem što uništava dušu. 

Za više o J. K. Rowling posjetite jkrowlingstories.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.