Ljeto je u punom zamahu, a vrući dani mame na opuštanje i uživanje. Ako ste u bijegu od vrućina pronašli svoje idealno mjesto u debelom hladu i opremili se omiljenim osvježavajućim napitkom, bezbrižna plovidba stranicama dobre knjige idealna je aktivnost koja će staviti točku na lj(eto) 

znanje knjige za plazu ljeto 2023

U moru sjajnih noviteta koji su proteklih mjeseci stigli na police domaćih knjižara teško je izdvojiti favorite. Zato smo odlučili istražiti o kojim naslovima domaći ljubitelji knjiga razgovaraju na društvenim mrežama. U nastavku izdvajamo pet romana koji su nam se najviše svidjeli!

znanje knjige za plazu ljeto 2023

Romantične duše uživat će u hit prvijencu autorice Carley Fortune Sva nova ljeta (Every Summer After).  Ovaj neodoljiv ljetni roman govori o drugoj prilici, opraštanju i čaroliji ljubavi, a prati odrastanje dvoje mladih i njihovu ljubavnu priču u kojoj se prošlost i sadašnjost virtuozno isprepliću. Duboko nostalgičan, roman se bavi i temama iskupljenja i oprosta, te poentira kako je pravu ljubav nemoguće prekinuti. 

znanje knjige za plazu ljeto 2023

Nakon uspješnica Sedam muževa Evelyn Hugo, Daisy Jones i Šestorka, Dok nas brak ne rastavi i Ljubav(i) mog života, Malibu gori (Malibu Rising), novi je roman proslavljene Taylor Jenkins Reid koji prati ludu zabavu kojom djeca legendarnog pjevača Micka Rive tradicionalno obilježavaju kraj ljeta. Na slavnoj će zabavi alkohol teći u potocima, glazba će treštati do zore, slavne osobe spoticat će se jedna o drugu, a ljubavi i tajne koje su oblikovale generacije ove obitelji isplivat će na površinu.

znanje knjige za plazu ljeto 2023

Zapitate li se ikad što ljudi govore kada misle da ih ne možete čuti? Sophie Kinsella u svom novom uratku Zabava tek počinje (The Party Crasher) radnju romana plete upravo oko tog pitanja. Roman je to koji vrvi humorom i toplinom koje volimo u Kinsellinim knjigama, od briljantnih likova, preko suludih situacija do dirljivog i radosnog otkrića na kraju, zabava je ovo koja se ne propušta!

znanje knjige za plazu ljeto 2023

Koliko daleko biste bili spremni ići u potrazi za istinom koja se krije iza nestanka voljene osobe? Američka autorica Laura Dave oko tog pitanja gradi radnju fantastičnog trilera Posljednje što mi je rekao. Ovaj inteligentan kriminalistički roman koji se ne ispušta iz ruku istovremeno se hvata ukoštac s teškim pitanjima o povjerenju, braku i onome što znači biti obitelj.

znanje knjige za plazu ljeto 2023

Ako ne znate što su spin doktori, Mag iz Kremlja (Le mage du Kremlin), literarni prvijenac Giuliana da Empolija inspiriran stvarnim događajima i osobama mogao bi vam dati dobru ideju. Ovo napeto djelo fikcije uvjerljivim i tečnim stilom čitatelja vodi u najuži krug ruskog predsjednika. Protagonist romana je Vadim Baranov, fiktivni lik temeljen na Vladislavu Surkovu, jednom od Putinovih najbližih savjetnika u trenutku dolaska na vlast i glavnom spin doktoru u periodu koji je uslijedio. Kroz analizu unutarnjih mehanizama Putinovog režima te uvođenjem stvarnih likova poput oligarha Borisa Berezovskog ili Jevgenija Prigožina, osnivača paravojne organizacije Wagner, da Empoli vješto istražuje prirodu moći i čitatelja s lakoćom uvlači u priču. 

Navedene knjige dostupne su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.