Novi roman Sare Gruen, autorice knjige „Voda za slonove“ po kojem je snimljen film s Robertom Pattinsonom i Resse Witherspoon, izašao je u izdanju Mozaika knjiga

sara gruen, na rubu vode

Sara Gruen ponovno je pokazala svoj nenadmašan talent za stvaranje očaravajuće zanimljive povijesne priče. Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. I ovaj roman potvrdio je status prethodnog, zasjeo na ljestvicama najčitanijih knjiga, a šuška se i o mogućoj ekranizaciji ovog velikog hita. Knjiga je nominirana za nagradu Goodread Choice za najbolji povijesni roman.

Priča je to o iznimno nesimpatičnom triju bogatih i razmaženih Njujorčana, koji u vrijeme Drugog svjetskog rata odlaze u Škotsku u potrazi za istinom o čudovištu iz Loch Nessa, o nenadanom buđenju i promjeni mlade žene. Zahvaljujući raskošnom pripovijedanju s iznimnim emocionalnim i narativnim obratima roman privlači i čitatelje i kritiku.

Nakon što su se osramotili u visokom društvu u Philadelphiji na Silvestrovo 1942. godine, Maddie i Ellis Hyde su ostali bez financijske potpore Ellisova oca, bivšeg vojnog pukovnika koji je već neko vrijeme ljut na svog sina. Kako bi povratio očevu naklonost, Ellis odluči da će učiniti ono zbog čega je njegov otac bio osramoćen svih ovih godina. Dokazat će da postoji čudovište u Loch Nessu. Stoga, usred rata, kreću u Škotsku, gdje im se život mijenja iz korijena. Na rubu vode roman je koji je prepun drame, intrige, laži, prevara i lažnih prijateljstva, ali i priča o ljubavi, prijateljstvu i svjetlu čovječanstva. Glavna junakinja, sa svim svojim pogreškama i nemarnom prošlošću, nedvojbeno će osvojiti sve čitatelje ovog romana.

O autorici: Sara Gruen autorica je međunarodnih uspješnica Voda za slonove i Ape House. Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. Prema Vodi za slonove snimljen je filmski hit s Reese Witherspoon, Robertom Pattinsonom i Christophom Waltzom. Sara živi u Sjevernoj Carolini sa suprugom i tri sina. Preselila se u Sjedinjene Države iz Ottawe u 1999. godini kako bi počela s pisanjem. Velika je ljubiteljica životinja, pa su životinje nerijetko dio zapleta njenih romana.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.