Blagdani su nam pred vratima, a ako još nemate ideje što biste poklonili najboljoj prijateljici, mami, baki ili sestri, donosimo vam izbor knjiga s kojima ih sigurno nećete razočarati. Ova godina je bila bogata ne samo na području svjetskog izdavaštva, već i na području domaćeg. Prevedeni su brojni bestseleri, a neki od njih sigurno će osvojiti svaku ženu

knjige bozic 2017

Mlijeko i med – Rupi Kaur

Rupi Kaur svojevrsni je fenomen u književnom svijetu. Knjigu "Mlijeko i med" je prodala u 2,5 milijuna primjeraka, provela je 77 tjedana na bestseler listi The New York Timesa, prevedena je na 25 jezika, a ove godina prevedena je i na hrvatski. Budući da se radi o pjesmama koje je autorica prvo počela objavljivati na Instagramu, knjiga je naišla na brojna kritike. Unatoč tome, zbirka pjesama "Mlijeko i med" definitivno je posebna i svakako je odličan poklon kome god da ga namijenite. Osim ako je muškarac. (Stilus, 129,00 kn)

knjige bozic 2017

Živi mi se - Ingrid Divković

Upravo objavljen roman Ingrid Divković, uvjerio nas je da se autorica odlično snalazi i u dugoj formi. Priča je to o trima ženama čije se sudbine ukrštavaju, obogaćujući na taj način život svake od njih. Narativno autorica koristi prvo lice te svakoj od žena daje samostalni glas. Novost koju Ingrid unosi je narator koji je zapravo „Život“, a čija nas razmišljanja o događajima kojima smo svjedoci upućuju da se sve događa sa smislom. No, kao i leptiri, koji se kao metafora pojavljuju u tekstu, ljudi se moraju razviti te izaći iz kukuljica sigurnosti. A to ponekad nije lako. (Stilus, 129,00 kn)

knjige bozic 2017

Samo svoja - Zora Bjelousov

Nedavno objavljena knjiga novinarke i urednice Zore Bjelousov oduševljava čitateljice svojom duhovitošću, iskrenošću i neposrednošću. Zora vrlo životno, na intiman način progovara o nizu tema koje dotiču život i razmišljanja mnogih modernih žena. Najvažniji lajtmotiv cijele knjige, u skladu s naslovom, jest važnost samosvojnosti – iskrena težnja da budemo uvijek iskreni prema sebi u svim svojim odlukama. Da usprkos tome što drugi misle, ostanemo vjerni sebi i da ne radimo ono što drugi od nas očekuju, već smo ono što smatramo da je ispravno za nas same – iznutra. "Samo svoja" odiše lakoćom pisanja, humorom, autoironijom, profinjenim stilom i ležernošću. Autorica ogoljuje mnoge intimne trenutke svog života, ali bez ikakvog egocentrizma ili patetike. Ima odmak od same sebe, ne uzima se previše ozbiljno i niti u jednom trenutku njezin diskurs ne prelazi u patroniziranje čitatelja. (Škorpion, 60 kn)

knjige bozic 2017

Hygge – Meik Wiking

Za Dansku se često kaže da je najsretnija zemlja na svijetu. Za to postoji samo jedan razlog: hygge. Ova knjiga prvo je i najvažnije djelo koje govori o danskom fenomenu hyggea, a temeljeno je na dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima. Meik Wiking je direktor u Institutu za istraživanje sreće iz Kopenhagena i već dugo proučava čaroliju danskoga načina života. Ova privlačna i motivirajuća knjiga pomoći će vam da uvedete hygge u svoj život. Iako se ta riječ ne može doslovno prevesti, mnogi smatraju da je hygge umjetnost stvaranja intime i duševne ugode te sposobnost uživanja u svemu što djeluje umirujuće. Knjiga je objavljena prošle godina, ali i dalje ostaje jedan od najboljih poklona iz knjižara. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)

knjige bozic 2017

Grimizna kraljica - Victoria Aveyard

Sedamnaestogodišnja Mare Barrow i njezina obitelj pripadaju Crvenima, čija je sudbina služiti Srebrnoj eliti koju nadnaravne moći čine skoro božanskom. Mare postaje kradljivica kako bi pomogla svojoj siromašnoj obitelji, no kada njezin najbolji prijatelj dobije poziv za novačenje u rat koji bijesni godinama, ona riskira sve kako bi ga oslobodila novačenja. Neobičan splet okolnosti dovodi je u samu kraljevsku palaču, gdje ona pred kraljem i njegovom svitom otkrije vlastitu moć – sposobnost koje uopće nije bila svjesna. Ako volite distopijsku fikciju ili poznajete nekoga tko voli dotični žanr, ovo je prava knjiga za božićni poklon. Idealno za tinejdžere ili one koji se takvima osjećaju. (Znanje, 99,00 kn)

knjige bozic 2017

Superhrana za svaki dan – Jamie Oliver

„Smatram da je moja zadaća s ovom knjigom bila krenuti u svijet, učiti od nekih od najboljih stručnjaka za zdravlje i prehranu koji uopće postoje – liječnika, znanstvenika, profesora – te otputovati na neka od najzdravijih mjesta na svijetu, upiti koliko je moguće više informacija, pa vas onda izvijestiti o najvažnijim spoznajama. Upravo sam to i učinio, uz pomoć tridesetogodišnjeg iskustva pripremio ove slasne recepte te vam ponudio i prave male bisere superkorisnih informacija koje će vam dobro doći u svakodnevnome životu“, istaknuo je poznati Jamie Oliver u svojoj novoj knjizi. Znate nekoga tko voli kuhati? Onda znamo i mi što pokloniti. Naravno, Jaime je idealan poklon i za početnike. (Mozaik knjiga, 179,00 kn)

knjige bozic 2017

#Šefica - Sophia Amoruso

Osnivačica brenda Nasty Gal, internetske trgovine odjevnih predmeta, ispisala je svoju autobiografiju s mnoštvom poslovnih savjeta za žene koje žele pokrenuti vlastiti posao. Kroz jedanaest poglavlja/poruka Sophia Amoruso opisuje kako je uspjela pokrenuti posao koji vrijedi više od 100 milijuna dolara i ima više od 350 zaposlenika. Njezinim smanjenim angažmanom, tvrtka je dospjela u financijske teškoće, ali to ne umanjuje vrijednost savjeta koje ćete pronaći unutar korica. Knjiga je pun pogodan za blagdanski poklon. (Stilus, 129,00 kn)

Piše: Branko Matijašević

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.