Ikigai je japanska riječ za opisivanje užitaka i smisla života. Ta riječ doslovce se sastoji od pojmova iki (živjeti) i gai (razlog)

ken mogi ikigai

U potrazi za dubljim, ali i praktičnim značenjem riječi Ikigai u svakodnevnom životu, poznati japanski neuroznanstvenik Ken Mogi istražio je japansku tradiciju, kulturu i običaje te na primjeru ljudi raznih zanimanja i interesa pokušao objasniti što je zapravo ikigai i kako ga svatko od nas može imati. On tvrdi: „Posjedovanje ikigaija može vam doslovce promijeniti život. Možete živjeti dulje, biti dobrog zdravlja, postati sretniji, zadovoljniji i osjećati manje stresa. Osim toga, zahvaljujući ikigaiju čak možete postati kreativniji i uspješniji.“

Ikigai predstavlja japansku životnu mudrost, tankoćutnost i načine postupanja jedinstvene japanskom društvu... Ova knjiga pokazat će vam da ne morate biti Japanac da biste imali ikigai.

O autoru: Ken Mogi je neuroznanstvenik, pisac i radijski voditelj. Objavio je više od 30 znanstvenih radova o kognitivnoj znanosti i neuroznanosti te više od 100 knjiga na japanskom na području popularne znanosti, esejistike, kriticizma i samopomoći prodanih u gotovo milijun primjeraka.

Prijevod: Aleksandra Barlović
Planetopija, 2018.
Cijena: 89,00 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.