Svjetskom uspješnicom "Društvo ljubitelja Jane Austen" autorica Natalie Jenner predstavlja se domaćoj publici. Ovom šarmantnom pričom očarala je kritiku, ali i publiku diljem svijeta

knjige darivanje

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju svaka svoj bestseler "Društvo ljubitelja Jane Austen" (roman koji slavi moć knjiga slavne spisateljice Jane Austen), su:

ANA ŽAMPERA, ZADAR

ŽELJKA ZUPčIć, RIJEKA

DEANA VAJZOVIć, ZAGREB-SUSEDGRAD

Goodreadsova nominacija za najbolji debitantski roman, prava prodana u više od 20 zemalja i vrhovi najutjecajnijih listi poput USA Todaya, Globea, Amazona i Maila, samo su dio uspjeha književne senzacije "Društvo ljubitelja Jane Austen". Iako je Natalie Jenner radila kao pravnica, ljubav prema svemu što je povezano s Jane Austen bilo je snažnije. Zbog toga je napisala ovaj roman, ali i utemeljila neovisnu knjižaru Archetype Books u Oakvilleu. 

roman darivanje

Priča romana vrti se oko ostavštine Jane Austen. Rat je završio prije samo nekoliko mjeseci, ali malenom selu Chawton prijeti još jedan težak udarac. Imanje Chawton, srce zajednice i mjesto nekadašnjeg voljenog doma Jane Austen, moglo bi se prodati najpovoljnijem ponuđaču. Osmero mještana poveže njihova ljubav prema romanima slavne spisateljice te osnuju Društvo ljubitelja Jane Austen. Stvaraju se nova prijateljstva, a bol iz prošlosti počinje zacjeljivati dok pritom traže način da očuvaju ostavštinu Jane Austen prije nego što bude prekasno. Usput možda dođe i do nekoliko neočekivanih iznenađenja… Glumica koja sanja o ulozi u filmu Razum i osjećaji… Seoski liječnik koji pronalazi utjehu u romanu Emma… Farmer koji potajno čita Ponos i predrasude… Može li se jedno seoce udružiti da postigne nešto nevjerojatno i spasi ostavštinu Jane Austen?

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.