Za sve ljubitelje velikog svjetskog hita Mala pariška knjižara stigla je nova književna poslastica. Nebo puno knjiga autorice Amy Meyerson roman je u kojem progovara o iscjeljujućoj moći knjiga i načinu na koji mogu promijeniti nečiji život. Nebo puno knjiga roman je velika srca i prodorna uvida, lirska priča o obitelji, ljubavi i snazi zajedništva

knjiga tjedna

Miranda Brooks odrastala je uz hrpe knjiga u knjižari ekscentričnog ujaka Billyja koji je samo za nju organizirao velike potrage za blagom. Na njezin dvanaesti rođendan Billy se tajanstveno razilazi s njezinom majkom i potpuno nestaje iz Mirandina života. O njemu više nikad ne čuje ništa. Šesnaest godina poslije, dobiva neočekivanu vijest: Billy je umro i ostavio Mirandi knjižaru „Prosperove knjige“ koja je na rubu bankrota. Kad se Miranda vrati u Los Angeles u knjižari otkriva niz tragova koje je Billy sakrio među stranice knjiga na policama, u zaključane ladice svojega stana iznad trgovine, u samo ime knjižare. Uskoro će biti uvučena u tajnovitu potragu, putovanje u prošlost na kojem upoznaje ljude iz Billyjeva života, ljude koji joj otkrivaju povijest koju joj je majka zatajila – i veliku tajnu koja je razorila Mirandinu obitelj.

O autorici: Amy Meyerson podučava kreativno pisanje na Sveučilištu u Kaliforniji, na kojem je i sama diplomirala. Živi u Los Angelesu. Pisala je za brojne književne časopise, a Nebo puno knjiga prvi je roman koji je napisala. Ovo je ljubavno pismo upućeno knjižarama i čitanju, priča o tome kako naša prošlost oblikuje ono što ćemo postati. U ovom pripovjednom labirintu u kojem se nalazi glavna glumica ne nedostaje ni prave iskrene ljubavi. Zamislite da svaka knjiga u sebi skriva poruku koje vas vodi do novog izazova i nove knjige, a na kraju tog vas čeka odgovor na sva pitanja koja su vas mučila. Roman je s engleskoga prevela Nada Mirković.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.