Lepršav i duhovit bestseler New York Timesa, "Jezero od riječi", autorice Emily Henry, poigrava se klišejima romantičnih komedija, a oduševit će sve one u potrazi za šarmantnim likovima, iskričavim dijalozima i sretnim završetcima

jezero od rijeci darivanje mozaik

Pet čitateljica koje na poklon dobivaju divno romantično štivo "Jezero od riječi" (koji od objavljivanja 2020. ne silazi s međunarodnih ljestvica najprodavanijih romana), su:

ANA ZAJEC ŽUTIć, ZAGREB

MARINA KRISTIčEVIć, DUBROVNIK

GORDANA JURKIN, SLATINA

DIJANA IVANčEVIć, VIROVITICA

JELENA SAMAC INJIć, IVANIć-GRAD

Divno romantičan te prikriveno potresan, roman "Jezero od riječi" pršti vrckavim prepiranjima te prozom koja vas potpuno zaokuplja. Obuhvaća sve elemente koje ljubitelji knjiga cijene: rivalstvo, kreativno previranje, obiteljske tajne i dražesno, slijepo zaljubljivanje. 

jezero od rijeci darivanje mozaik

Autorica Emily Henry je vrlo dobro prihvaćena od publike (visoka ocjena romana na Goodreadsu, hvaljena na književnim blogovima, YouTube kanalima i slično) i kritike. Njena sljedeća romantična komedija, "People We Meet on Vacation", čiji se dio radnje odvija u Hrvatskoj, doživio je još bolji prijem. Prijevod na hrvatski potpisuje Aleksandra Barlović.

jezero od rijeci darivanje mozaik

Radnja: January je autorica popularnih ljubavnih romana. Gus je autor "ozbiljnih" knjiga koje kritika obožava. U njenim se romanima svi zaljubljuju i žive sretno do kraja života. U njegovim su romanima svi nesretni i na kraju umiru. Ona je (usprkos nedavnim događajima koji to ozbiljno dovode u pitanje) beznadno romantična. On je uvjeren da je ljubav bajka. Oni nemaju ništa zajedničko, osim činjenice da stanuju jedno do drugoga te da su ostali bez književnog nadahnuća. Kako bi potaknuli kreativnost, January i Gus sklapaju neobičan dogovor: ona će napisati remek-djelo "ozbiljne" književnosti, a on lepršavu ljubavnu priču. Pritom će se međusobno poučavati: on će nju voditi na intervjue s bivšim članovima kulta (naravno, što drugo?), a ona će za njega organizirati posjet zabavnom parku i maraton romantičnih komedija. Do kraja ljeta oboje će dovršiti knjige i nitko se neće zaljubiti. Ni slučajno. Jer to bi bio grozomoran klišej, zar ne? 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.