Prva stvar koju je Sophia Amoruso prodala preko interneta nije bio komad odjeće nego ukradena knjiga. Provela je adolescenciju autostopirajući, u sitnim krađama i preprodajući odbačene stvari

šefica sophia amoruso

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju bestseler #Šefica američke autorice - biznismenke i kreativne vizionarke - Sophie Amoruso - su:

ANDRIJANA TUDOR, SPLIT

Dogodilo se da je Sophia u tom predvorju odlučila početi prodavati rabljenu odjeću na eBayu. Danas, jedanaest godina poslije, ona je osnivačica, direktorica i kreativna direktorica Nasty Gala, internetske trgovine odjevnih predmeta, vrijedne više od 100 milijuna dolara s više od 350 zaposlenika.

Sophia nikad nije bila tipična šefica - ili tipična u bilo čemu, kad smo već kod toga - pa je napisala #ŠEFICU za djevojke poput  nje:  autsajderice koje traže jedinstven put do uspjeha, čak i kad je taj put prepun prepreka i neprijateljski nastrojenih ljudi. “Umjesto priručnika tipa ‘obogati se za čas’ ili popisa poslovnih savjeta, Sophia Amoruso nastoji potaknuti inovativne i poduzetne pojedince među nama da sve ulože u ono što najbolje znaju, uče iz vlastitih pogrešaka i prepoznaju kad je vrijeme da prekrše neka od tradicionalnih pravila.“ - ističe Vanity Fair.

O autorici: Sophia Amoruso osnivačica je tvrtke Nasty Gal i direktorica #Girlbossa. Kreativna vizionarka, moderna poduzetnica i modni guru, Sophia je postala jednom od najistaknutijih figura u trgovini odjeće i obuće te ikonom generacija žena u potrazi za kontrolom nad vlastitim karijerama i budućnosti. Netflixova TV serija #Girlboss utemeljena je na Sophijinu životu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.