Novi nastavak ironičnih komentara na male i velike životne nedaće iz doma za starije i nemoćne u Amsterdamu dosjetljivošću će oduševiti ne samo starije čitatelje, nego će šarmirati i nadahnuti one kojima je istek roka trajanja još daleko. Knjiga je dobila i televizijsku ekranizaciju

literarna preporuka

Hendrika Groena upoznali smo u njegovom prvom dnevniku, zajedno s prijateljem Evertom i ostalim članovima kluba "Starci, a ne mrtvaci". Hendrik posljednje godine života pokušava provesti što ugodnije u domu za starije u sjevernom dijelu Amsterdama, ali nije mu uvijek lako biti dobro raspoložen. Srećom, opet se prihvatio pisanja. Svojim prepoznatljivim šarmantnim humorom okomio se na sustanare, ravnateljstvo, svoje prijatelje i starost općenito, pri čemu ni sebe nije štedio.

Hendrik Groen je svoj prvi dnevnik objavio 2014. godine, a uspjeh te knjige ne može nitko osporiti. Postoji čak i pravi klub obožavatelja Hendrika Groena, prava na prijevod prodana su u više od 25 zemalja, a snimljena je i televizijska serija. Upravo zbog svega toga, ali i entuzijastičnih reakcija čitatelja, bilo je više nego dovoljno da Hendrik Groen dobije novi nastavak.

Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler broj jedan u rodnoj Nizozemskoj. Sada, on i njegov dugi niz godina anonimni tvorac, čiji identitet se strogo čuvao, osvajaju svijet. Gotovo dvije godine bile su potrebne da se otkrije tko se krije iza pseudonima Hendrik Groen i 2016. godine javnost je saznala kako je autor ovih svjetskih bestselera nizozemski pisac Peter de Smet. On je nakon toga kratko poručio da ne piše zbog medijske pažnje te kako nema smisla da se oko toga podiže medijska prašina. Roman je s nizozemskoga prevela Svetlana Grubić Samaržija.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.