Od autorice bestselera New York Timesa Ruth Rendell objavljen je intrigantan i neodoljiv roman "Društvo svete Zite". Ovo je 62. naslov iz bogatog opusa jedne od najznačajnijih autorica kriminalističkih romana. U svim svojim pričama Rendell zaranja duboko ispod površine kako bi istražila tajne ljudske psihe. Ova trostruka dobitnica nagrade Edgar Allan Poe, još jednom opravdava status jedne od najboljih spisateljica kriminalističkih romana

knjiga tjedna

Kad bankar i milijunaš Preston Still ubije supruginog ljubavnika gurnuvši ga niz stepenice, zamoli obiteljsku dadilju da mu pomogne riješiti se tijela. Ali, dadilja je članica Društva svete Zite, samoosnovane skupine vozača, dadilja i vrtlara koji služe bogatima – i čije namjere nisu potpuno dobre. Nehotično ubojstvo, izvanbračne veze i mladi muškarac nedavno pušten iz bolnice za neubrojive osobe s tragičnim se posljedicama sastaju u zanimljivom novom kriminalističkom romanu.

O autorici: U svojoj zavidnoj karijeri Rendell je prodala više od 20 milijuna primjeraka, a posljednji roman objavljen na hrvatskom jeziku prevela je Aleksandra Barlović. Prema njezinim romanima snimljeni su brojni filmovi i serije. Godine 1996. imenovana je časnicom Reda Britanskog Carstva (OBE). Ruth Rendell preminula je 2015. godine u 85. godini života od posljedica moždanog udara, nakon što je u pola stoljeća karijere ispisala 66 romana i devet zbirki priča. Na hrvatski su joj jezik prevedeni romani "Djetetovo dijete", "Djevojka iz susjedstva", "Dimnjačarov sin", "Oko koje vidi u tami", "Nijedna noć nije preduga", "Rođendanski dar" i "Godišnjica".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.