Kao i dosad, PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce, ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele, proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida, cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale. Ukratko, ne propustite slavlje optimizma!

pink day 2022

Deveti Pink Day festival posvećen rosé vinima (s "festivalom u festivalu" posvećenom ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) GREEN IN PINK by Romerquelle /službena voda festivala - ove se godine prvi put održava tijekom čak dva dana:  u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022. u prekrasnoj  Laubi – kući za ljude i umjetnost.

pink day 2022

Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, organizatori najavljuju novost – Pink Mixology – gdje će partneri izložiti, a posjetitelji kušati ružičaste ginove, tonic watere i koktele! After Party, u suradnji s Laubom, će se odvijati na otvorenom ispred Laube nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati. PINK DAY partneri će svoje izlagačke stolove ukrasiti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol! Tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama – ovoga puta Foreo, SMEG i Nikel.

pink day 2022

Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology. U jednom od VIP kutaka PINK DAYU će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, a više informacija doznajte ovdje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.