Nije samo priroda bila naklona prema Lopudu. Posvuda po otoku razasute su tvrđave, crkvice, ljetnikovci i samostani bogati vrijednim umjetničkim djelima, a odnedavno nas upravo na tom čarobnom mjestu očekuje i nova fine dining destinacija

restoran la villa lopud

Elafitski arhipelag, otočje zadivljujuće ljepote, smješten sjeverozapadno od Dubrovnika oduvijek fascinira predivnom prirodom, kristalno čistim morem i bajkovitim uvalama. Uz Koločep i Šipan, u sredini leži Lopud, otok predivnih pješčanih plaža. Restoran La Villa na Lopudu mjesto je gdje se vrhunska gastronomija i enologija sljubljuju na najljepši mogući način s prirodom koja oduzima dah.

restoran la villa lopud

Iza kulinarskog, ali i enološkog koncepta stoje chefovi Marin Marković i Dubravko Stanojević. Potonji je godinama brusio zanat u čuvenom dubrovačkom restoranu 360, ovjenčanom Michelinovom zvjezdicom, a sada je svoje bogato iskustvo i znanje prelio u ispisivanje nove gastro priče na jednom od najljepših kutaka na Mediteranu. 

restoran la villa lopud

Marin Marković, koji se školovao u glasovitoj Le cordon bleu akademiji, godinama je radio kao privatni chef za obitelj Francesce von Habsburg, uz koju je krenuo razvijati ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči koja se ove godine i realizirala.

restoran la villa lopud

La Villa je smještena u sklopu renesansne vile obitelji Mayneri koja svojom elegancijom krasi lopudsku šetnicu, ali i podsjeća na bogato kulturno nasljeđe otoka Lopuda. Ozbiljno dobra kuhinja i inovativan pristup, uklopljeni su u tradicionalna mediteranska jela, a namirnice koje se koriste u njihovoj pripremi mahom su lokalnog porijekla, uključujući povrće iz vlastitog "đardina", kao i aromatično i začinsko bilje, maslinovo ulje s otoka Šipana i ribu koja se dnevno nabavlja od lokalnih ribara. 

restoran la villa lopud

Fokus je stavljen na sezonske namirnice, a jela na meniju se mijenjaju dva do tri puta u sezoni pa tako osim tradicionalnih ribljih delicija poput tuna tartara ili carpaccia od sabljarke, možete uživati u rižotu od cikle, domaća tjestenina s crnim istarskim tartufima, a ni ljubitelji mesnih jela neće ostati razočarani kada isprobaju jedno ne tipično jelo za ovo podneblje - pork belly koji je kuhan 24 sata.

restoran la villa lopud

"Prijatelju sada znaj, ako želiš imati raj, s nama dođi i uživaj, Lopud je otok taj!" riječi su pjesme o ovom čarobnome mjestu, koje sada ima i fine dining destinaciju dostojnu svoje ljepote.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.