Od šeste godine svirala je violinu, ali je nakon završene srednje škole pauzirala od glazbe više od deset godina. Ali, kako to uvijek biva, istinski talent nađe svoj put. Ime joj je Mary May i njezino vrijeme tek dolazi. Za početak, dan prije Valnetinova, 13. veljače, u Močvari predstavlja svoj prvi album Things You Can't Put Your Finger On

mary may

Mary May se javnosti prvi put predstavila u travnju 2018. godine singlom "Softest Tune" koji je jednoglasno osvojio kritičare. Svoju glazbu opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Uslijedili su nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, nakon kojih objavljuje još tri hvaljena singla. Krajem listopada, u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem, objavila je svoj album prvijenac "Things You Can`t Put Your Finger On" koji je opravdao sva očekivanja te je uvršten među najbolja ostvarenja 2018. godine. Mark Mrakovčić je, kako kaže, i sila koja stoji iza albuma, zvučna kulisa je proizvod pretežno njegovog osjećaja i talenta i ona je sretna što je tako i toliko osjetio glazbu s kojom mu je došla.

mary may

"Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu... Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja", kaže kantautorica o svom glazbenom prvijencu i dodaje kako su za nju najveća glazbena imena Nina Simone, Jeff Buckley, Fiona Apple, Nick Drake, Townes Van Zandt i Linda Perhacs, ali i kako nikada nije imala glazbene uzore, nego je na nju utjecalo sve što je doživjela i upila u sebe.

Mary May uživo svira s bendom koji čine izvrsni glazbenici Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima. A u njezine note, ako već niste, možete se zaljubiti na promociji albuma 13. veljače u zagrebačkoj Močvari.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.