Peto izdanje sajma suvremene likovne umjetnosti Art Zagreb održat će se od 15. do 18. rujna na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), a sva događanja organiziraju se u sklopu Artupunkture, platforme Turističke zajednice grada Zagreba za promociju kulture 

5 sajam suvremene likovne umjetnosti

Pokrenut 2018., Art Zagreb ubrzo se etablirao kao središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina. Jednom godišnje, tijekom četiri dana, predstavljaju se najbolje galerije i umjetnici na hrvatskom tržištu. Art Zagreb jedinstveno je mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti i svih ljubitelja umjetnosti. Na jednome mjestu, nudi se pregled hrvatskog tržišta s fokusom na suvremenoj umjetnosti i živućim umjetnicima. Osim sajmenog dijela, ovdje se održavaju izložbe, paneli i predavanja, a zajednički nazivnik svim sadržajima promocija je tržišta umjetnina.

5 sajam suvremene likovne umjetnosti

Art Zagreb se ove godine prvi put održava u Akademiji likovnih umjetnosti u Ilica 85, gdje vas  sve do 18. rujna očekuju sajam i izložbe, dok će se u Parku skulptura organizirati predavanja, paneli, radionice i neizostavni partyji. Nova lokacija donosi mnoge novosti. Za razliku od prijašnjih izdanja, kada se sajam održavao na štandovima u velikoj dvorani, ove godine izlagačima se nude slikarske i kiparske klase. 

5 sajam suvremene likovne umjetnosti

Puno svjetla, visoki stropovi i aura prostora u kojem nastaje umjetnost donijet će ovogodišnjem Art Zagrebu jedinstvenu atmosferu. Klase su smještene u prizemlju i nude različite površine izlaganja. Izlagači mogu predstaviti cijelu klasu ili pola klase. U drugom slučaju, u jednoj klasi predstavljat će se dva izlagača. Osim što se Art Zagreb odvija u prostoru Akademije, ALU organizira cijeli niz događanja pod nazivom ALU Perspektiva 2.

5 sajam suvremene likovne umjetnosti

Ove godine poseban je fokus na Ukrajini. U suradnji s Udruženjem ukrajinskih galerija, deset ukrajinskih galerija predstavit će radove ukrajinskih umjetnika nastalih kao odgovor na najnoviju rusku agresiju na Ukrajinu. Sva događanja organiziraju se u sklopu Artupunkture, platforme Turističke zajednice Grada Zagreba za promociju kulture pod sloganom Liječenje Zagreba umjetnošću.

Sve informacije pratite na službenoj stranici Art Zagreba i na društvenim mrežama Instagram i Facebook

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.