U vikendu otvaranja, biografska drama o J. Robertu Oppenheimeru, znanstveniku kojeg su prozvali "ocem atomske bombe", privukla je u hrvatska kina čak 31.609 gledatelja

oppenheimer kino filmovi 2023

Američki redatelj Christopher Nolan jedan je od najcjenjenijih suvremenih filmaša, u čijem opusu je i popularna trilogija o Batmanu, no nijedan njegov film nije privukao toliku pažnju publike kao "Oppenheimer". Treće je to najbolje ovogodišnje "otvaranje" nekoga filma u Hrvatskoj, više gledatelja je u četiri dana pogledalo samo filmove "Barbie" i "Brzi i žestoki 10", ali i najbolji početak za ijedan Nolanov film do danas. 

oppenheimer kino filmovi 2023

U prvom vikendu, "Oppenheimer" je  zaradio 206 916 eura, što je za 41 posto više od filma "Vitez tame: Povratak", ali i gotovo deset puta više nego što je zaradio njegov hit filma "Početak". Naravno, "Oppenheimer" nije samo hit u Hrvatskoj. U prvom vikendu film je diljem svijeta zaradio 174 milijuna dolara, od kojih oko 80 milijuna otpada na kina u Sjevernoj Americi. Veliki je to uspjeh za trosatnu dramu o nastanku atomske bombe, koja pritom nije u privlačenju publike imala pomoć poznatog junaka ili priče.

oppenheimer kino filmovi 2023

Film je ispunjen glumačkim zvijezdama koje predvodi Cillian Murphy kao J. Robert Oppenheimer, dok su u ostalim ulogama Emily Blunt kao njegova supruga, biologinja i botaničarka Katherine Kitty Oppenheimer, Robert Downey Jr. kao Lewis Strauss, osnivač Komisije za atomsku energiju SAD-a, Matt Damon je general Leslie Groves Jr., direktor Projekta Manhattan, Florence Pugh kao Jean Tatlock, psihijatrica i djevojka Roberta Oppenheimera koju je upoznao prije Kitty, Kenneth Branagh je danski fizičar Niels Bohr, Rami Malek kao pridruženi eksperimentalni fizičar u Metalurškom laboratoriju Sveučilišta u Chicagu tijekom projekta Manhattan, Josh Hartnett kao Ernest Lawrence, dobitnik Nobelove nagrade i izumitelj ciklotrona i mnogi, mnogi drugi.

oppenheimer kino filmovi 2023

U pohodu na publiku film je imao i pomoć "ružičaste eksplozije", kako su novinari prozvali istovremeni dolazak u kina dva hollywoodska spektakla – komedije "Barbie" i drame "Oppenheimer". U Hrvatskoj je to donijelo do odličnog vikenda s čak 114.880 kupljenih ulaznica, od kojih je na "Barbie" otpalo 66.418, a na "Oppenheimera" 31.609.

oppenheimer kino filmovi 2023

"Oppenheimer" je nastao u produkciji tvrtki Syncopy i Atlas Entertainment, svjetski je distributer Universal Pictures, a hrvatski tvrtka Editus.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.